28 oktober: Eldenia JO11-3 vs SML JO11-4

Fijn, een wedstrijd niet zo heel vroeg op de ochtend. Om 9.30 uur verzamelt de JO11-4 (E4) in de kantine van Eldenia. De een beter uitgeslapen dan de ander en allemaal klaar voor de wedstrijd. De wind is koud en dan ook nog wachten op de wedstrijd die nog bezig is voor er begonnen kan worden valt niet mee. Warm lopen langs het veld dan maar om de spieren soepel te krijgen. Nog even snel wat tikken met de bal en afwerken op doel en de wedstrijd kan beginnen.

Al snel blijkt dat de extra slaap bij een later tijdstip niet direct betekent dat iedereen uitgeslapen is. Alsof ze allemaal een slaapfeestje hebben gehad zo bewegen de jongens zich over het veld. Voor dat we het weten staan we met 3-0 achter. Eldenia weet er nog een paar in te schieten maar dan klinkt eindelijk het rustsignaal. Tijd om de troepen bij elkaar te roepen voor een goed gesprek. Een dosis vitaminen en wat vocht en ziedaar er staat een ander SML.

Een ommekeer was niet mogelijk - daar was Eldenia simpelweg te goed voor - maar er werd weer geknokt. Met die inzet en goed verdedigen en goed keeperswerk werd de schade achterin beperkt. Met bij vlagen leuk combinatiespel vanaf het middenveld naar voren gebeurde dan toch waar de jongens recht op hadden. Na een vlijmscherpe actie van Thijmen weet hij zich vrij voor de keeper te spelen en scoort de eretreffer voor SML We staan op het scorebord! Officiƫle eindstand 10-1. Die uitslag moeten we snel vergeten. Zo niet de inzet van de tweede helft, daar kunnen we op bouwen.

Volgende week tegen de koploper en onze rivaal VDZ wederom een zware wedstrijd waar veel inzet gevraagd wordt. 

 

Teamnieuws