Zaterdagochtend 8.30 uur was het eindelijk zover. De jongens van SML JO11-4 trapten de competitie af tegen OSC JO11-4 uit Nijmegen.

Prachtig weer en ook nog eens op het hoofdveld. OSC begon erg sterk en zette onze jongens direct onder druk. Het was vooral tegenhouden en af en toe een uitbraak. Dankzij goed verdedigen en een goed keepende Jonas hield SML het doel schoon. Ondanks het overwicht van OSC kwamen onze jongens na een mooie counter via Florian op 1-0 door een goede goal van Milo.

Dat gaf duidelijk zelfvertrouwen en vanaf dit moment was de wedstrijd meer in evenwicht. Het spel golfde op en neer met kansen aan beide zijden. Al snel maakte OSC gelijk en snel daarna zelfs de 1-2. Gelukkig maakte Florian nog voor het rustsignaal de 2-2, weer na een combinatie met Milo!

Na de pauze had SML de overhand, maar het zat onze jongens niet mee: 2 keer op de paal, een kopbal op de lat, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant vloog de bal er wel in en OSC scoorde de 2-3 en 2-4. SML liet de kop niet hangen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Ook nu ging de bal er niet in ondanks enkele goeie kansen en liep OSC uit naar 2-5. Helaas verlies dus in de eerste wedstrijd, maar compliment voor de inzet, sfeer en het goede spel. Dat belooft zeker meer voor de rest van het seizoen!

 

Teamnieuws