De eerste derby tussen VDZ JO11-1 en SML JO11-2 2 september 2017 tijdstip 10:00 uur.

De eerste wedstrijd van het voetbal seizoen met een nieuw team dus nieuwe ronden nieuwe kansen.

Het is lekker voetbal weer en om 10:00 uur is de aftrap. De eerste aanval van SML gaat via Maurice breed over het veld naar Jomar op rechts, mooi schot op doel, jammer net over.

VDZ zet meer druk en komen beter in de wedstrijd, ze komen vaker voor het doel van SML. Gelukkig hebben wij Luuk die met mooie reddingen voorkomt dat VDZ scoort.Schermafbeelding 2017 09 08 om 19.47.20

Een tweede aanval van SML op rechts met Jomar, mooi schot, maar de keeper van VDZ houdt de bal tegen. Na 17 minuten een aanval van VDZ ze komen voor het doel en schieten raak 1-0 VDZ. Een minuut later is het weer raak VDZ countert en zet druk 2-0 de verdediging doet zijn best maar de mannen van VDZ zijn snel.

SML zet weer een mooie aanval op (er wordt mooi over gespeeld en er zijn regelmatig mooie acties door de jongens van SML). Jomar schiet naar Arthur voor het doel, jammer geen doelpunt maar een corner. VDZ komt gelijk met een antwoordt ze komen in bal bezit en gaan gelijk op de counter, de verdediging wordt voorbij gespeeld 3-0 VDZ.

Nu gaat SML op de counter Jomar is alleen en kan de bal niet afspelen hij loopt zich vast in de verdediging van VDZ, maar toch nog een corner net voor rust.

VDZ zet na de rust de aanval in en scoren gelijk 4-0 onze jongens van de verdediging waren er nog niet helemaal bij. Luuk geeft aanwijzingen dat ze beter hun mannetje moeten dekken.

Nadat Jomar 2x op doel van VDZ kan schieten zet VDZ er een tandje bij, na diverse aanvallen en corners houdt Luuk het doel schoon. Gelukkig na een aanval van SML scoort Jomar 6 minuten voor tijd 4-1, maar een minuut later is het alweer 5-1. Dan toch nog een lucky goal van Jomar net in de linkerhoek eindstand 5-2 voor VDZ. Man of the match Luuk.

Een eerste wedstrijd is toch even wennen het wedstrijd ritme, een nieuw team, VDZ was een klein maatje te groot.

Keeper : Luuk 1

Verdediging: Maurice 6, Stein 4, Yannick 9 en Tijn 2

Middenveld: Sem 8 en Arthur 5

Spits : Jomar 7 en Jorick 3

Voor de live beelden zie filmpje van Ton Kloppenburg : www.youtube.com/watch?v=vdIT3pPhxfQ

 

Verslag Leon en tekening Corinne van der Vorst

 

Teamnieuws