M A T C H D A Y

2018 05 30 WEDSTRIJD  

Vertrektijd van de verzamelplek    17:20 uur

 

Op verzoek van de teamleiders graag de jongen zowel voor als na de wedstrijd in volledig trainingstenue kleden. Dank alvast hiervoor.

Wedstrijdverslag thuis tegen Bennekom JO11-1 |  2-2 (0-0)

Ton heeft er weer een mooie video van gemaakt en in plaats van om er een hoop woorden aan te verspillen kan je hem hier gewoon kijken. Klik op deze   L I N K

Wat je wellicht niet op beeld ziet is dat de spanning ervan afdroop. Dat was bij de ouders en trainers zo en, erger nog, ook onze jongens hadden er vreselijk veel last van. Op een enkeling na (Nils en Floris) haalde eigenlijk niemand zijn normaal te verwachtte niveau. Tot 10 minuten voor tijd had Bennekom de beste papieren om zich de aanstaande kampioen te kronen. Ze stonden 0-2 voor en dat was niet geheel onverdiend. Wij hadden al een handje vol knoerten van kansen gemist (Ivo van dichtbij over, en Kobus op de doellijn ook over, en zo waren er nog een paar) en vergaten vervolgens het grootste deel van de wedstrijd te voetballen als team. Velen stonden geparkeerd. Bewogen pas als de bal in de buurt kwam. Zagen vervolgens de vrije man niet en besloten de bal bij zich te houden of verkeerd open te draaien met het gevolg veel balverlies. Volledig van de leg dus. En dat escaleerde toen Bennekom 0-2 maakte. Jongens huilend in het veld en een paar konden van schrik geen stap meer zetten. Er werd vanwege de hitte een drinkpauze ingelast met nog 8 minuten officiele speeltijd op de klok. De tranen werden gedroogd, de mouwen nog maar eens een keer opgestroopt en ineens begonnen we te voetballen. 5 minuten nog op de klok,.. corner SML. Prima genomen door Kobus op het hoofd van Figo bij de eerste paal. Prima ingekopt en de annschluss treffer. 1-2. 
Ineens geloofden de boys er weer in. Er werd meer druk gezet en nadat we in de wedstrijd 3x de lat hadden geraakt hadden we ineens alle geluk van de wereld. Alsof het verzameld werd en in de laatste seconde over het veld uitgestrooid. 
In de laatse minuut werd een voorzet van links door een verdediger van Bennekom weg geroeid. Althans, dat dacht hij. Maar de bal raakte hij verkeerd en over een afstand van 15m verdween de bal met een rotgang in de hoek van het doel. Strak langs de paal en buiten bereik van de goede keeper. 2-2. 
Jol, met al zijn empathie voor de tegenstander, besloot er nog maar 4 minuten blessuretijd bij te voegen om het allemaal nog wat spannender te maken. Maar het was SML die de wedstrijd had moeten beslisssen. Een mooie aanval eindigde bij Xibbe die zich goed vrij draaide voor de keeper en een hoek voor het uitzoeken had. Waar hij normaal gesproken geen moeite mee heeft had nu toch een andere uitkomst. Xibbe besloot de bal mega hard een ram te geven en de bal vloog naast het doel. Maar met 2-2 mogen we in onze handen knijpen. We leven nog als het om het kampioenschap aangaat. 

De komende tegenstander en tevens laatste competitiewedstrijd van dit seizoen:

En dat is dus Beuningse Boys JO11-1. De hekkesluiter in de competitie. Maar wat zegt dat? Onze jongens zullen moeten beseffen dat niets kado wordt gedaan. Dat zagen we thuis tegen OSC. Bovendien hebben de Boys uit Beuningen maar nipt verloren van de nr. 2 Bennekom. Het werd 0-1 in Beuningen, en in Bennekom werd het 'slechts' 2-1.
Om zeker te zijn van het kampioenschap moet er gewonnen worden. Alle hands on deck dus!

Handig voor de TomTom:

 2018 05 30 route

 

P R O G R A M M A 

 2018 05 30 PROGRAMMA

 

 

  (STAND per 27-05)

2018 05 30 STAND

Teamnieuws