M A T C H D A Y

2018 05 26 WEDSTRIJD

Verzamelen in de kantine 8:45 uur
Kleedkamer 8
Veld 1
Scheidsrechter W. Spekreijse


Wedstrijdverslag van de wedstrijd SML JO11-1 vs OSC JO11-1  |  2-2 (2-1)

4 dagen na de 1-4 overwinning bij en tegen OSC stonden de jongens weer tegenover elkaar. Nu op een zomerse woensdagavond met een zwak tot matige noordelijke wind loopt de temperatuur op tot 23 graden. Tel daar 3 graden bij boven het kunstgras en je hebt alle ingrediënten bij elkaar dat dit een heuse zomeravondvoetbalwedstrijdje zou worden. 

Iedereen was weer terug van vakantie en Luuk was weer bereid om de plek onder de lat in te nemen. Floris, Ivo en Diego begonnen in de wissel. Nadat Jol op het fluitje had geblazen wordt er afgetrapt. De eerst kansen zijn voor OSC. Er volgt een hoekschop en de bal wordt door het midden uitverdedigd recht in de voeten van een OCS aanvaller. Dit loopt voor ons nog maar net goed af. 
SML krijgt een vrije trap en Figo schiet van de middellijn op het doel. De bal gaat maar net naast.
Dan is het weer de beurt aan OSC. Door wat gepruts achterin komt de bal bij een vrijstaande OCS speler en deze schiet onberispelijk raak. 0-1. 
Dat is even slikken. Vanaf de aftrap krijgt Eser een schietkans, maar de bal gaat over. De SML-ers kunnen elkaar tot nu toe slecht vinden. De bal wordt opvallend veel overgespeeld naar de tegenstander. De passing moet beter.
Na 10 minuten gespeeld te hebben volgt er een wissel aan SML kant. Ivo komt erin voor Kobus. Weer krijgen we een vrije trap in de buurt van de middellijn. Figo schiet wederom de bal van ver tot bij de goal maar helaas niet tussende palen. De bal gaat naast. Ivo speelt zich vrij tot voor de keeper maar zijn schot met links ontbreekt kracht en is te gemakkelijk op te pakken door de keeper. Joost krijgt vervolgens een goede kans en schiet. De keeper kan er nog net een hoekschop van boksen. Na 20 minuten volgt er weer een wissel. Floris komt erin voor Rick. 
Koud 1 minuut staat Floris erin en hij schiet de afvallende bal in de touwen. 1-1
In de 23e minuut komt Diego erin voor Joost en een minuut later gevolgt door Kobus voor Eser. In die minuut wordt an passant nog een bal naast gekopt uit een corner van SML. 
Twee minuten voor rust krijgt SML een vrije schop. De keeper kan het schot niet klemvast pakken en Floris is er als de kippen bij om van dichtbij de bal binnen te schieten. 2-1.
Jol besluit dat het welletjes is geweest, trekt geen blessuretijd bij en fluit strak op tijd af voor de rust. Inderdaad tijd voor een peptalk, want het ziet er allemaal wat futloos uit wat SML laat zien. Veel persoonlijke fouten, verkeerde keuzes en bovenal is de passing erg onzorgvuldig.

Rust 2-1.

De tweede helft

Vanaf de aftrap is er een aanval van OSC, Xibbe lijkt de bal te hebben afgepakt maar Jol heeft een overtreding gezien van Figo. Vrije trap voor OSC op een wel heel gevaarlijke plek. De grootste OSC-er staat er klaar voor. De aanloop komt en de bal wordt loepzuiver en knoerthard in de bovenhoek geschoten over de opspringende Ivo heen en buiten bereik van Luuk. 2-2
Wat is daarop het antwoord van SML? De angst lijkt erin te sluipen evenals de frustratie dat het niet lukt zoals in het hoofd bedacht. We krijgen de bal nog maar sporadisch bij een medespeler. Er wordt vaak het duel gezocht en deze wordt bijna nog vaker verloren. We vergeten makkelijk te voetballen. Na 8 minuten gaat Xibbe het veld verlaten en komt Eser er weer in. 
Een aanval van OCS wordt door Luuk prima gestopt. Joost komt er weer in voor David in de 14e minuut. 
Wat we de komende minuten veel zien is dat de bal veel naar de tegenstander wordt gespeeld. 
Uit het niets krijgt Kobus de beste kans nog in de 2e helft. Keeper uit positie, een leeg doel, maar zo denkt de verdediger van OCS er niet over en weet de bal uit de doelmond te koppen. Zwart speelt de bal weer een poosje naar blauw. 
Figo gaat er uit en Xibbe komt weer binnen de lijnen met nog 10 minuten op de klok. 
Ivo schiet maar weer eens en ook deze gaat niet tussen de palen, maar net over. Er volgen nog een aantal kansen voor SML, maar de bal wil er niet meer in. Joost schijnt nagetrapt te hebben waardoor hij door de scheids een aantal minuten (5?) naar de kant moet en SML staat nu met 8 man in het veld. Beide ploegen bakken er niet veel meer van en Jol fluit na
33 minuten de wedstrijd af.|

Eindstand 2-2

Door dit resultaat is het weer rete spannend geworden in de competitie. Bennekom staat nog maar 2 punten achter als ze de thuiswedstrijd van csv Apeldoorn weten te winnen. (red. Die wedstrijd is inmiddels gespeeld en Bennekom wint met 4-1)

De eerstvolgende wedstrijd van SML is die tegen Bennekom thuis. Uit versloegen we hen met 1-4 en naar verluid was dit de beste wedstrijd van SML deze competitie. Hopelijk hebben de jongens allemaal hun kop goed staan en gaan ze er vol voor. Net zoals in de heenwedstrijd tegen Bennekom. Als we niet verliezen moeten we volgende week woensdag zien te winnen uit bij Beuningse Boys die met nul punten onderaan staan. Bij winst zijn we niet meer in te halen en komt er een plattekar. 


De tegenstander van vandaag

Tja, deze behoeft weinig introductie meer. Als SML wint is het kampioen in de koningsklasse. Wint Bennekom dan moeten ze nog winnen bij Beuningse Boys op zaterdag 2 juni. Bennekom heeft kracht en het fysiek, en wij de finesse en snelheid. Als we allemaal blijven bewegen, aanspeelbaar zijn (de bal willen hebben) en het veld groot houden, wie weet wat er dan allemaal kan gebeuren? Een spannende strijd beloofd het te worden met hopelijk een terechte winnaar. We gaan het zien, veel plezier in iedergeval!

2018 05 26 STAND 

 

 Overzicht aanstaande wedstrijden:

 

 2018 05 26 PROGRAMMA

Teamnieuws