M A T C H D A Y

2018 05 16 WEDSTRIJD

Verzamelen in de kantine 17:00 uur
Kleedkamer ?
Veld ?
Scheidsrechter dhr. Spekreijse


Wedstrijdverslag van de wedstrijd SML JO11-1 vs OSC JO11-1  |  1-4 (0-0)

Uit bij OSC. Wat konden we verwachten? Drie punten meenemen was het doel om kampioen te kunnen worden. Makkelijker gezegd dan gedaan en de jongens leken toch last van wat spanning te hebben. Of dat een gezonde spanning bleek kom ik zo op terug.
OSC lijkt op voorhand een lastige tegenstander te zijn. csv Apeldoorn speelde hier 0-0 gelijk en onlangs wist OSC Bennekom thuis op een 2-2 gelijkspel te trakteren. 
Maar wij zijn SML en weten altijd wel te scoren. Dus vol goede moed gingen we op pad. Floris en David ontbraken door vakantieverplichtingen van hun ouders. Luuk was er weer bij en hoort al helemaal thuis in dit team. Verder werden we versterkt door Tijn van de JO11-2 en teamgenoot van Luuk en tevens een 'oude' bekende van veel 11-1 jongens. 
De HopsaHijsassa word fanatiek uitgevoerd door Raimo en de jongens volgden trouw. 
Joost en Esser starten in de wissel. Tijn stond rechtsachter, Kobus in de spits en de buitenspelers waren Rick en Diego. Verder de bekende gezichten op de overgebleven posities. 
Of de jongens gespannen waren? Het was hen zelf niet aan te zien, maar voetballend hebben ze wel eens beter gespeeld. Vooral een groot deel van de eerste helft.
Dat was ook de verdienste van OSC die overal bovenop zaten. Fanatiek op de bal. Eigenlijk zoals wij gewend zijn te spelen. Wij kregen daardoor niet veel tijd om te handelen en daarbij kwam  ook nog eens dat wij erg slordig waren in de passing.  
Er zijn veel duels op het middenveld. Echte grote kansen ontbreken nog, maar beide teams hebben een paar kleine kansjes in het eerste kwart van de wedstrijd. Eser komt erin voor Rick en Joost voor Tijn. Spannend is het wel.
SML zet het tweede kwart meer druk naar voren en OSC komt eigenlijk niet meer op de helft van SML. Er beginnen nu kansen te komen. Kobus wordt vrijgezet voor de keeper door Eser maar doet net 1 stapje te veel. Een steekpass van Xibbe op Ivo. Ivo kan de bal net niet raken. Ivo krijgt een vrije trap op zo'n 20m van de goal en schiet de bal buiten bereik van de keeper op de lat. In de laatste minuut is er nog een mooie aanval over rechts met Joost als eindstation. Hij schiet, maar de bal wordt door de verdediger uit de doelmond gekopt. Rust 0-0.

De tweede helft
Er wordt gewisseld. In de wissel staan nu Nils en Diego. Linksachter is Xibbe. Rechtsachter is Tijn. De as van voor naar achter is Figo, Ivo / Kobus en Eser. Linksvoor Rick en op rechts Joost. 
Vanaf het begin zet SML druk. Eser komt goed vrij voor de goal maar schiet naast. Kortdaarop een heel mooie aanval eindigend bij Eser die de bal op maat voorgeeft op het hoofd van Kobus. De bal gaat net naast. 
Dit zet de toon voor de tweede helft. SML verbeten op zoek naar het verdiende doelpunt. OSC werkt hard om ons daarvan te weerhouden. 3 minuten is de tweede helft oud als we vanuit de omschakeling met 5 aanvallers tegen 2 verdedigers naar het doel van OSC stormen. Joost heeft de bal op rechts en daar waar iedereen de voorzet verwachte kiest Joost op zijn Joosts voor een andere oplossing, nml. de bal met buitenkant voet met een curve het doel in te draaien buiten bereik van de keeper. 0-1
Daarmee lijkt de ban gebroken en schudden de mannen de laatste restjes zenuwen van zich af. Dit hadden we nodig.
We spelen voornamelijk op de helft van OSC en die spaarzame momenten dat OSC op onze helft is weten de verdedigers de situatie onder controle te krijgen. Noemenswaardige vermelding is dat Tijn een prima wedstrijd speelt. Hij heeft zijn directe tegenstander in zijn zak. 
Na 7 minuten spelen komen we op 0-2. Op links speelt Eser prima Rick aan die kort op de doellijn staat. Voor Rick een koud kunstje om te scoren. 0-2 en een echte spitsengoal.
Kort daarop wordt het alweer 0-3 als we ons sterk maken op het middenveld en daar de bal veroveren. Vanuit de omschakeling staat er nu een overmacht van 4 jongens tegen 1 OSC-er. Joost bedient Rick nu en hij tikt de bal binnen. Vrijwel een kopie van het tweede doelpunt alleen dan in spiegelbeeld (vanaf rechts dit keer).
Dit lijkt het teken om de teugels wat te vieren. OSC komt nu meer op onze helft en heeft daar ook een paar kansjes. Voornamelijk voortkomend uit persoonlijke fouten van SML. Met nog 11 minuten op de klok gaat het wel mis. Het wordt 1-3 door balverlies op het middenveld. De eerste mooie aanval van OSC betekent een 1-3 stand. Mooi doelpunt en aanleiding voor de correcte leiding van OSC om de jongens nog even aan te sporen.
Er wordt weer gewisseld; Xibbe en Kobus op de bank. Nils en Diego erin. 
SML gaat weer kansen creëeren. Ivo speelt zich vrij en schiet van afstand. De bal spat uiteen op de lat voor de tweede keer deze wedstrijd. Joost bedient Eser mooi en de keeper redt goed. Eser probeert het nog van afstand, maar de 1-4 wil niet vallen. Kobus komt weer in het veld, Ivo op de bank.
Achterin maken we het onszelf moeilijk en dat betekende bijna de 2-3, maar het slotakkoord is voor SML. Een mooie aanval komt bij Rick, die schiet en de keeper moet gestrekt maar heeft de bal niet klemvast. Eser is er als de kippen bij en maakt er 1-4 van. Figo gaat er nog uit voor Xibbe en toen vond de prima fluitende scheids het welletjes en besloot af te fluiten. We winnen met 1-4 en hebben daarmee onze gehoopte 3 punten mee naar Arnhem genomen. De hartslag van velen kan nu geleidelijk weer onder de 100 per minuut zakken. 

De tegenstander van vandaag

De 2-luik tegen OSC is halverwege. Afgelopen weekend speelden we eerst uit zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Woensdag is het 4 dagen later en treffen we elkaar alweer voor de tweede keer met dit verschil dat OSC tussentijds op maandag eerst nog even een wedstrijd speelt uit bij ESA. En dan 2 dagen later dus weer tegen ons. Over gevaar voor overbelasting gesproken.....
De vraag is dan ook, heeft OSC nog energie over om weer te vlammen tegen ons? We gaan het zien, in ieder geval veel plezier gewenst.

PS; ook een interessante wedstrijd komende woensdag is ESA tegen csv Apeldoorn om 19.00uur. En natuurlijk zaterdag 19 mei a.s. de wedstrijd Bennekom - csv Apeldoorn om 11.15 uur als wij in Lommel de strijd aangaan om de Lommel Cup. 

2018 05 16 STAND

 

 Overzicht aanstaande wedstrijden:

2018 05 16 PROGRAMMA

 

 

Teamnieuws