M A T C H D A Y

2018 04 07 WEDSTRIJD

 

Verzamelen in de kantine 9:00 uur
Kleedkamer ?
Veld ?
Scheidsrechter volgt

 

Wedstrijdverslag uit bij ESA JO11-1 (1-3)

Voor de 2e keer binnen een maand vertrok de SML karavaan vanaf de verzamelplek richting Rijkerswoerd om daar de competitiewedstrijd tegen ESA te spelen. De eerste wedstrijd was de bekerwedstrijd en die verloren we kansloos met 8-1. Maar vandaag waren alle voortekenen goed. Het was mooi (SML) weer, Figo kon weer achterin meedoen en de jongens waren in een opperbeste stemming en gedreven om revanche te nemen op die 8-1. 

Tegenwoordig wordt er eerst getost door de scheids en als iedereen het er over eens is op welke helft je start, begint de wedstrijd. ESA begon sterk. Het fysiek sterke team kreeg een aantal schietkansen maar de ballen verdwenen naast of over. Afgedwongen door onze verdedigers die er bovenop zaten. Zo af en toe wel erg veel geluk hadden, maar het bleef 0-0. 
De eerste kans voor SML kwam na 4 minuten toen Ivo de de bal in de hoek dacht te schieten maar geen rekening hield met de uitermate goede keep van ESA. Hij kon de bal uit de rechterhoek tikken ten koste van een corner. Rick had een goede actie op links. Hij pingelde 2 man voorbij en gaf een bijna afgemeten voorzet. De keeper kon hem nog net vangen. 
Daarna was het vooral ESA die de beste kansen had en ontstonde er hachelijke momenten. Onze verdedigers zaten er bovenop en de ESA aanvallers hadden niet veel tijd om te schieten en deden dat net te gehaasd waardoor het meerendeel van de schoten naast en over ging. En David stond als een voleerd keeper te keepen. Zeker 2 wereldreddingen zorgde ervoor dat we de nul hielden.
SML probeerde het sporadisch vooral vanuit de tweede lijn. Die ballen waren echter ook niet tussen de palen of het was een makkelijke prooi voor de keeper.
ESA bleef komen en op het middenveld waren Ivo en Xibbe druk bezig om hun beste man uit het spel te halen / af te stoppen. Dit lukte goed. En als deze jongen erdoor kwam stond daar altijd nog Figo. Een kansloze missie dus voor de speler van ESA. Bij een vrije trap weet Figo de bal onder de lat vandaan te koppen. 
En waar je uiteindelijk het doelpunt verwacht, valt hij aan de andere kant. SML krijgt ruimte door de pressie van ESA.
We veroveren de bal en er werd goed vrij gelopen. de passes kwamen aan. van Eser ging de bal naar Kobus. Kobus naar de wel erg vrijstaande (is ook een gave) Diego. Diego kapt met rechts zijn man uit en schiet met links via een stuit in de verre hoek. 0-1 op slag van rust. De harde kern uit Arnhem Noord wist even niet hoe ze het hadden.

De tweede helft beginnen beide partijen weer met vol gas op de bal. ESA krijgt watcorners en een vrije trap. David is geen keeper meer maar weet wel de bal met het hoofd over te koppen. Na 9 minuten spelen komt SML op 0-2.
Nils vangt de bal goed af op het middenveld en stuurt Kobus weg en verschalkt de keeper links. 

ESA gaat er nu volop in. Fysiek door een enkeling op het randje. Ivo even geblesseerd aan de kant. ESA blijft drukken. het wachten is op de aansluittreffer en deze komt er ook. Bij een corner wordt een speler over het hoofd gezien en hij kan simpel binnen tikken. Dat doet hij echter niet, nee, hij knalt de bal hard in de touwen. en die telt ook voor 1. 1-2 dus.

Zo af en toe komt SML onder de druk uit en heeft goede kansen op de 1-3. ESA zet nu alles op allen en krijgt een aantal corners achter elkaar. Diego is keeper en doet dit prima. 
Na de zoveelste corner voor ESA weet SML ook enkele keren gevaar te stichten voor het doel van ESA. Een mooie actie van Rick bij de cornervlag. Hij speelt zijn man uit en legt bal af op de inkomende Eser. Eser Schiet over. Mooie aanval. 
Joost probeert het ook en schiet vanuit ogenschijnlijke onmogelijke hoek vanaf de achterlijn op doel. De bal zeilt er nog bijna in met een curve maar rolt net langs de 2e paal over de doellijn. Ook Ivo stoomt over links op en schiet van afstand net over. ESA lijkt er niet meer in te geloven. Hun coach probeert hen te motiveren en schreeuwt ze toe. 
Er valt nog 1 doelpunt. Een afvallende bal komt bij Kobus terect en hij schiet beheerst in de rechter benedenhoek. 1-3. Kort daarna wordt er afgefloten.
Zo zie je maar weer, is iedereen scherp en bij de les, dan kunnen we van iedereen winnen. Een mooie en spannende pot die jullie door hard werken en elkaar helpen over de finish hebben gesleept. Top gedaan!
Daarmee komen we op een gedeelde 3e plaats na 3 gespeelde wedstrijden.

De tegenstander van vandaag

Dat is de Beuningse Boys JO11-1. Zij hebben 3 wedstrijden gespeeld en deze alle 3 verloren. De laatste met slechts 0-1 thuis van Bennekom. Toch een grote titelkandidaat.
Morgen is het weer SML-weer. Mooie weer dus, en dan kunnen we vaak de mooiste wedstrijden spelen. 3 punten blijven in Arnhem? We gaan het zien, veel plezier in ieder geval!

 

Programma deze week

Met een absolute kraker in Apeldoorn.


2018 04 07 PROGRAMMA

 Stand per 06-04-2018:


2018 04 07 STAND

 

 

 

Teamnieuws