M A T C H D A Y

2017 12 02 WEDSTRIJD

Vertrektijd van de verzamelplek    8:55 uur

Wedstrijdverslag tegen csv Apeldoorn JO11-1

De heenwedstrijd verloren we met 7-2. Enigszins geflatteerde uitslag en de meeste goals vielen vlak voor tijd maar desalniettemin terecht verloren van een fysiek sterk team. Vandaag dus de terugwedstrijd en de ouders hoopten vooraf op een spannende wedstrijd. En die hebben we zeker gekregen.
Nadat de teams een laatste instructie mee hadden gekregen blies scheids Jol om 1 over 10 op zijn fluit.
SML begon scherp aand e wedstrijd e de eerste kansen waren voor SML. Eser kreeg een twee tal kansen tot een afstandschot en beide verdwenen net langs de verkeerde kant van de paal. De 3e kans voor Eser is wel raak. Met een mooie individuele actie zet hij zichzelf vrij voor de keeper en schiet met rechts in de hoek. 1-0
De jongens blijven hard werken en combineren goed. wat leidt tot meerdere kansen voor SML. Zo schiet Kobus in de handen van de keeper, Figo over. en schiet Rick oog-in-oog met de keeper naast nadat hij zich mooi had vrijgelopen. Het tempo ligt hoog en de thuis supporters genieten van het goed combineren van SML. Apeldoorn wordt op eigen helft vast gezet. Komen er met de lange bal op de 'hangende' spits sporadisch uit en blijven daardoor dreigend. 
Ivo geeft een steekbal op Eser die de vrijstaande Rick aanspeelt. Rick vindt de keeper op zijn weg. Dan vind er in de 18e minuut een overtreding plaats op een meter of 10 van de goal van csv. Ivo mag aanleggen, vuurt af en de bal verdwijnt met een streep langs een lineaal in de rechter kruising. 2-0
Een meer dan terechte stand gezien het spelbeeld op dat moment. Iedereen in het team werkt hard en de bal wordt snel veroverd op de tegenstander. De jongens zijn gretig op de bal. Na de 2-0 blijft SML kansen creƫren. Floris legt aan en schiet over. 3 minuten voor rust valt uit het niets de tegengoal. SML staat ver naar voren en er is ruimte achter de verdedigers. De spits van csv krijgt de bal aangespeeld en na een rush over het halve veld met Figo en Ivo in de achtervolging weet hij de bal af te spelen met een meegekomen medespeler die beheerst in de korte hoek schiet. 2-1.

rust.

Begin 2e helft en Floris en Ivo in de wissel en Rick is nu de keeper. Hij vervangt Nils die sporadisch wat te doen heeft gehad in de eerste helft. SML begint sterk. Xibbe schiet op doel en de keeper redt knap door de bal weg te boxen. De wedstrijd lijkt wat te kantelen. csv lijkt wat sterker te worden en er is een hectisch moment voor de goal van SML. csv kan een paar keer aanleggen waardoor het een schiettent lijkt. SML houdt even de bal niet vast. Het spel golft daardoor op en neer. SML krijgt nog een vrije trap (naast) en een handvol corners. csv breekt af en toe door, maar Figo heerst als een baas achterin en heeft geregeld de voet er tussen. De spanning wordt een enkeling te veel en er wordt door een leider van csv iets geroepen naar de scheids. Kennelijk niet eens met een beslissing. De man wordt toegesproken en naar de tribune verwezen. Na het opstootje heeft SML zich weer herpakt en begint daar waar het de eerste helft mee opgehouden was. Goed voetbal en pressie op helft tegenstander. Zo schiet Eser op de lat, is er een schiettent geopend op goal csv maar de bal wil er nog niet in. Wissel bij SML. Kobus en David in de wissel en Floris en Ivo er in. 
Xibbe heeft een mooie actie en er wordt knap gered door de keeper. Het spel wordt wat grimmiger. Apeldoorn speelt op het randje met geregeld forse overtredingen. Voor de 3e keer ligt een speler van csv op de grond na een overtreding die hij zelf had ingezet. Ook SML deelt zo nu en dan een beuk uit. Er wordt op het scherpst van de snede gevoetbald. Met nog 5 minuten te voetballen  is daar de bevrijdende 3-1. Ivo zet door, verovert de bal en passt op Eser. Die vind Floris die vervolgens af legt op Xibe. Xibbe speelt zich behendig vrij en schiet onhoudbaar binnen in de hoek.
Daarna weer een mooie aanval. Een splijtende pass van Ivo op Eser in de loop. Eser schiet in het zijnet. Rick krijgt daarop een aanvaller op zich af en door zich op de man te storten voorkomt hij dat er gescoord kan worden. Daarna is SML niet meer in de problemen gekomen. Heeft het nog een aantal goede aanvallen. Ivo rusht aan de linker kant op en schiet in de korte hoek waar de keeper er net met een hand bij kan. Beter was wellicht geweest de bal voor te trekken naar de vrijstaande Eser. Weer een forse overtreding op Floris levert een vrije trap op die verder niets oplevert. Inmiddels spelen we 2 minuten in blessure tijd en de laatste kans van SML betekent de 4-1. Ivo heeft een mooie actie, passt op de vrije man Diego. Die scoort mooi. Eindstand 4-1. Een zeer terechte winnaar. Grote klasse van de jongens om gedurende de hele wedstrijd de focus te houden. De verdediging heeft weinig weg gegeven. Het middenveld wisten de aanvallers geregeld te vinden en de aanvallers waren een plaaggeest voor de csv verdediging. Een ieder die niet genoemd is in dit verslag heeft net zoveel aandeel in deze overwinning. 

De komende tegenstander

Zaterdag uit bij SKV. We hebben 1 ding gemeen en dat is ons aantal tegendoelpunten. Net als zij hebben we er 27 tegen. Wij hebben echter 12 keer meer gescoord. SKV is een taaie tegenstander. Fysiek grote jongens in vergeljking met ons cluppie mannen. Thuis speelden we een goede wedstrijd maar wisten we te weinig kansen te verzilveren. We stonden zelfs lange tijd met 1-2 achter. Dat resulteerde toen in een 2-2 eindstand. De gelijkmaker van SML viel 1 minuut voor tijd waardoor SKV de enige overwinning dit seizoen tot nu toe voor de neus werd weggekaapt.  

Als we zaterdag winnen hebben we geen negatief doelsaldo. Een leuk wetenswaardigheidje. Kunnen de mannen het goede spel van afgelopen wedstrijden een vervolg geven? We gaan het zien, veel plezier in ieder geval. 

Handig voor de TomTom:

2017 12 02 ROUTE

 

Stand per 29-11-2017

2017 12 02 STAND

SML heeft zaterdag 1 punt nodig om 3e te eindigen. Bij winst van SML en verlies van Apeldoorn JO11-1 thuis tegen Bennekom eindigen we zelf 2e. Hoe dan ook, een prima prestatie. 

Teamnieuws