M A T C H D A Y

2017 11 25 WEDSTRIJD

 

Verzamelen in de kantine 9:00 uur
Kleedkamer ?
Veld ?
Scheidsrechter volgt

 

Wedstrijdverslag uit tegen Flevo Boys JO11-1 (3-3)

Even lekker uurtje rijden naar de polder. Je ziet het landschap vanuit Arhem veranderen van mooie Veluwsche heide en bossen naar plattelandsweiden en uitgestrekte vlakten met windmolens waar je ook kijkt. Fijn om straks weer terug te mogen rijden. Maar eerst de wedstrijd. SML begint goed aan de wedstrijd en zet druk op de helft van FB. Dit resulteert in de 5e minuut in een doelpunt. Diego zet voor en Kobus kan van dichtbij binnenschieten 0-1. Er volgen meer kansen en zo af en toe komt FB eruit en probeert hun bal bij hun hangende spits te krijgen. Maar SML is gedurende de eerste helft heer en meester met zo nu en dan een lange bal naar voren van FB. Er wordt goed gevoetbald en het veld wordt goed benut. In de 17e minuut kapt Eser mooi zijn man uit en schiet prima binnen 0-2. Ondanks nog enkele goede kansen blijft het tot aan de rust 0-2. Joost heeft nog een goede redding oog-in-oog met de diepe spits die helemaal vrij staat maar blijft cool en redt.

Na rust zien we weer een gretig SML en volgen er een aantal kansen. Eser lobt over nadat de keeper de bal los liet. Ivo schiet van afstand net naast de kruising. En Figo denkt dat kan ik beter en frommelt de bal tussen 2 verdedigers door, haalt uit en de bal vliegt schitterend in de kruising 0-3. Nog geen minuut later is het 1-3 door een zondagsschot van afstand. Hoog over Kobus heen vliegt de bal in de verre hoek. Dat is het startsignaal voor FB om er een schepje bovenop te doen. Vanaf dat moment gaan zij beter voetballen en SML lijkt wat te verkrampen. Floris heeft op rechts een goede actie en besluit zelf te schieten daar waar mogelijk een pass meer mogelijkheden bood op een goal. In de uitbraak die volgt schiet een aanvaller weer hoog en via een hoofd van FB beland de bal weer te hoog voor Kobus in de goal 2-3. 
Het spel golft nu op en neer en zowel SML als FB creƫeren kansen. Er komt een bal op de paal bij het SML doel. Kobus heeft een weergaloze redding op een hard schot en vliegt bijna met bal en al het doel in. Daar tegenover staat dat ook SML het doel geregeld onder vuur neemt van FB. Zo schiet Figo hoog over en wordt een schot(je) opgeraapt door de keeper. Dan wordt Floris van achter in kansrijke positie neergehaald. Penalty! De scheids, die toch al erg warrig fluit, legt de bal op 11(!) meter terwijl dit 7m moet zijn. Floris legt aan, denkt vast dat hij heel hard moet schieten om de afstand te overbruggen, en schiet over. Ivo neemt daarna een vrijetrap terwijl de laatste minuut is ingegaan en neemt het doel van afstand onder vuur. De keeper kan er net met een hand bij en tikt deze uit de hoek. Dan volgt er een aanval van FB. De scheids geeft eerst voordeel, maar toen daar niets uit kwam gaf hij alsnog (op aanraden van toeschouwers) een vrije trap.
Er werd wat geduwd in de muur en ook Kobus werd volgens eigen zeggen naar beneden geduwd zodat de bal er vrij ingeschoten kon worden. 3-3 en direct na aftrap volgde het eindsignaal. Door FB werd het groots gevierd. SML was terecht teleurgesteld en wederom heeft het best voetballende team niet kunnen winnen.
Niet getruerd, zaterdag kunnen jullie revanche nemen op de koploper ;)

De tegenstander van vandaag

Dat is dus csv Apeldoorn JO11-1. Een tegenstander waar we het altijd lastig tegen hebben. Fysiek sterk en technisch zitten er goede voetballers bij. We zullen dus scherp moeten zijn en blijven gaan voor elk duel. Kunnen we de zilte smaak van het 7-2 verlies in Apeldoorn wegpoetsen? We gaan het zien, veel plezier in ieder geval!

2017 11 25 STAND

 

 

Teamnieuws