M A T C H D A Y

2017 11 11 WEDSTRIJD

Verzamelen in de kantine 9:00 uur
Kleedkamer 8
Veld 1
Scheidsrechter volgt

 

Wedstrijdverslag uit tegen csv Apeldoorn JO11-2 

Wederom toog de SML-karavaan naar Apeldoorn om daar de terugwedstrijd te spelen tegen csv Apeldoorn JO11-2.
Thuis hadden we dit team de eerste wedstrijd met 5-2 verslagen. Maar zou het vandaag ook zo makkelijk gaan wetende dat we niet bepaald florissant spelen de laatste tijd? csv JO11-2 staat gedeelde 2e samen met SML en csv JO11-1. Het zal geen makkie worden, zo is de algemene stelling.

Een opgaande lijn viel er al wel te bespeuren in het spel van SML tegen SKV. Dus met goede moed en veel zin stonden de jongens klaar om af te trappen. Beide teams begonnen voorzichtig maar met de intentie om snel een doelpunt te maken. SML speelde de bal (gelukkig) weer goed rond. Het eerste kansje was dan ook voor SML na 2 minuten spelen. Het schot wordt geblokt. De keeper kan daarna nog net een achterwaarts gekopte bal van Figo in de hoek tegenhouden en SML krijgt een aantal corners achter elkaar. 
De trouwe lezer voelt hem al aankomen, kansen voor SML en wie scoort er? Juist. Het is csv die in de 10e minuut bij de eerste beste aanval weet te scoren. Een mooi schot wordt nog bijna gekeerd door David. Maar net niet genoeg om hem over te tikken.1-0 voor csv. 

SML gooit er nog een tandje bij. Creëert een hand vol kansen, maar het duurt tot de 20e minuut dat daar eindelijk de beloning is. Kobus neemt de zoveelste corner vanaf de rechterkant en net als een week geleden hebben we de tegenstander nodig om te scoren. Via de rug van een onfortuinlijke tegenstander caramboleert de bal in het doel. Een dik verdiende 1-1. SML drukt door en een minuut later schiet Ivo van afstand op de goal. De keeper kan de bal net weg tikken uit de hoek, maar Diego is er als eerste bij en schiet de bal binnen. 1-2
De jongens blijven goed combineren en de meegereisde toeschouwers gaan er eens goed voor staan. Een prachtige pass vanaf het middenveld bedient de spits (in verkeerde shirt) die meters buitenspel staat,... vanaf de D geldt dat, en dus mag hij nu door. Het is een koud kunstje voor de spits om de 2-2 te maken. Dit is de ruststand.

Figo gaat de tweede helft op goal. Net als tegen SKV begint SML slap aan de 2e helft en moet onze keeper een paar keer redding brengen. Dat doet hij vol overtuiging. En daar waar het niet lukt schiet de spits de bal huize hoog over kort voor de doellijn, wat op zich een hele prestatie is (en in blessuretijd van de 2e helft nog eens wordt herhaald als ware dat het een herhaling was). Na 5 minuten csv-tijd worden de rollen weer omgedraaid. De 2e helft is weer wat slordiger dan de eerste helft maar SML begint weer kansen te krijgen. Een paar daarvan vrije kansen voor de keeper en Xibbe schiet een keer op de paal. Scoren blijft een probleem voor ons team. 
Het duurt tot de 21e minuut dat er eindelijk weer een doelpunt valt. Een scrimmage voor de goal en telkenmale wordt het schot geblokt maar Kobus weet toch het gaatje te vinden. 2-3! SML is nog niet klaar en heeft volledig de controle over de wedstrijd nu. Er volgen nog een paar kansen en in de laatste officiële speelminuut scoort Eser fraai de verlossende 2-4 wat tevens de eindstand is.  

De tegenstander van vandaag

Dus csv JO11-2 haakt even af voor de koppositie. Bovenaan staat onze tegenstander van vandaag. Bennekom JO11-1 heeft maar 1 keer verloren en dat was thuis tegen ons. Het werd 2-3. Ze zijn dus gewaarschuwd. Het zou leuk zijn om ook nu weer de punten te pakken. We hebben het in eigen hand. Dus allemaal op tijd naar bed om zaterdag fris en fruitig aan de wedstrijd te beginnen.Gaan we gedeelde eerst staan na dit weekend? We gaan het zien, veel plezier in ieder geval!

Geschreven door Marcel Pieper

Teamnieuws