M A T C H D A Y

2017 09 23 WEDSTRIJD

Verzamelen in de kantine 9:00 uur
Kleedkamer 7
Veld 1
Scheidsrechter volgt


Wedstrijdverslag tegen Flevoboys JO11-1

 Bijna 100km rijden naar de polders bij Emmeloord om onze 2e wedstrijd voor de beker te mogen spelen tegen de Flevoboys JO11-1. De toeschouwers hadden er zin in. Ondanks een druilerige regen die gestaag naar beneden kwam stonden de ouders langs het veld. Dat wil zeggen, op 2 watersporters na, die het glas van de kantine verkozen om achter te schuilen. 

SML begon met het vast zetten van de tegenstander op eigen helft. Na 4x de keeper onder vuur te hebben genomen was het de 5e keer wel raak. Kobus met een steekpass op Diego die beheerst afrondde 0-1. We gingen er allemaal lekker voor zitten want FB had nog niet een keer onze keeper op de proef gesteld. Maar na de 0-1 begonnen de jongens erg slordig te voetballen. Middenveld had geen controle. Passes kwamen niet aan en de vrije man werd niet gezien. En de bal-aanname was belabberd. Ballen stuiten weg van de voeten. Niet zo vreemd dat FB de 1-1 wist te scoren vlak voor rust.

Vanaf de aftrap is het Ivo die opstoomt, Joost waagt een schot op goal die op een tegenstander afketst en Ivo is er als de kippen bij om de bal met een mooie boog hoog in het doel te schieten. 1-2. Zou de donderspeech van de coaches in de rust geholpen hebben? Flevoboys probeert het nog wel maar SML blijft de bovenliggende partij. Het wachten is op de 1-3 maar we blijven veel kansen nodig hebben om te scoren. Tot 2 keer toe is het een schiettent en de keeper van FB verricht daarbij miraculeuze reddingen of de paal staat een goal voor SML in de weg.

In de slotfase kan de keeper van ons de bal niet kwijt omdat iedereen gedekt staat en zich niet aanbiedt dus besluit hij de bal uit te schieten. Deze komt bij toeval voor de voeten van een tegenstander die uithaalt en de 2-2 eindstand op het bord zet. Iedereen blij, een gelijkspel hadden we nodig om de poule te winnen. De JO11-1 bekert door en dat werd terecht gevierd. 

 

Onze tegenstander zaterdag

Komende wedstrijd treffen we een tegenstander die uit zal zijn op revange voor de 3 weken terug verloren bekerwedstrijd. 4-3 werd het. Het was een prachtige wedstrijd waarin zowel SML als csv Apeldoorn bleven vechten als leeuwen. Na een verdiende 2-0 voorsprong verspeelde SML dit binnen 7 minuten. 2-3 stond het en de jongens uit Arnhem rechten hun ruggen nog eenmaal en wisten een verdiende 4-3 winst uit het vuur te slepen.

Gaan we komende zaterdag weer zo'n kraker van een wedstrijd meemaken als de eerste wedstrijd?  We zullen dan wel wart geconcentreeder moeten spelen dan afgelopen zaterdag. Maar dat kunnen wij!
We gaan het zien, veel plezier in ieder geval. 

 

 

Teamnieuws