Wederom op een mooie zaterdagmorgen een derby tussen twee clubs die elkaar al een aantal keer dit jaar zijn tegengekomen in de competitie en beker. Gespannen koppies, een gespannen trainer en staf… Wat gaat deze morgen brengen…? Eindelijk die overwinning of toch een uitslag zoals de stand van zaken op papier…?

Beide teams starten sterk. Het is direct spannend en allebei zorgen ze voor mooi voetbalspel en veel aanvallend spel. SML laat de eerste minuten zien dat zij iets meer samenspel geven, waardoor zij beter en met meer aanvallen voor de dag komen. Helaas leidt dit prachtige samenspel echter maar tot weinig kansen. Opvallend is de rol van Sep op het middenveld. Veel en sterk aan de bal en weet daardoor het spel goed te verdelen. Het sterke samenspel van SML houdt aan tot aan het fluitsignaal voor de rust en leidt helaas tot geen doelpunt.

De 2e helft start met een snelle start van VDZ. Zij hebben duidelijk tot horen gekregen dat ze meer druk moeten uitoefenen op het spel van SML. En met succes, want de eerste minuten hebben zij de overhand. Wel weet Marijn nog een goede kans te creëren met een mooi schot van afstand. Dan gebeurt het onverwacht toch. Ondanks dat SML zich enigszins hersteld had weet VDZ met een prachtig afstandsschot een voorsprong te krijgen. Het is 1-0. SML is zichtbaar aangeslagen, maar weet zich toch gedeeltelijk te herstellen. In dat herstel worden er vlak voor het laatste fluitsignaal nog enkele kleine kansjes gecreëerd. Helaas valt hier geen doelpunt uit. Helaas blijft het 1-0. Een gelijk spel was verdiend geweest…

 

Teamnieuws