SML O.11-1 als gids voor Vitesse.

De laatste twee weken was het spel bij zowel de mannen van SML O.11-1 als bij die van Vitesse zwaar ondermaats. Het leverde onnodige verliespartijen voor beide teams op.

Was het de spanning? Gewoon vormverlies of waren de tegenstanders te goed? Waarschijnlijk een mooie mix van alle drie. Maar in het weekend waar heel Arnhem en omstreken smachtend naar de bekerfinale uitkeek, besloot SML O.11-1 het goede voorbeeld te geven.

Slachtoffers van deze hernieuwde dadendrang van de jongens was Groen-Wit uit Apeldoorn. Qua stand op de ranglijst een geduchte tegenstander, slechts één plekje onder SML, maar uiteindelijk bleek het krachtverschil op het veld veel te groot.

De jongens in het zwart-wit konden het zich zelfs permitteren om Kato en Marijn 80% van de tijd op de bank te houden, zodat zij zich zo fit mogelijk konden melden bij O.13-1 later op de dag.

Al snel in wedstrijd bleek dat SML een te hoog baltempo hanteerde voor de jongens uit Apeldoorn wat in de loop van de eerste helft resulteerde in een terechte 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Jens, die als gelegenheidsspits dat deed wat je van een spits mag verwachten: scoren.

Verdedigend kwamen de zwart-witten in de eerste helft niet in de problemen. Een beetje onwennig zonder beide eerder genoemde Kato en Marijn, kwam de tweede helft moeizaam op gang. De vaste patronen waren er niet, maar de inzet was prima. Het voetbal in deze fase van de wedstrijd iets minder. De gasten profiteerden van de onwennigheid en scoorden via een mooie aanval de aansluitingstreffer: 2-1.

De SML-mannen herpakten zich. Stijn en Olivier rechtten de rug en sloten de boel achterin hermetisch af. Op middenveld liepen Sep, Mees en Ricardo zich drie slagen in het rond en voorin bleef Jens druk zetten op de Apeldoornse verdediging. Goed werd er nog steeds niet gevoetbald, maar de inzet was voorbeeldig en de beloning kwam in de vorm van een mooie goal van Ricardo met een mooie assist van Koen, de keeper.

Dat was de beslissing in de wedstrijd. Dat Kato en Marijn uiteindelijk nog 5 minuten meededen en de stand in dezeperiode werd opgevoerd naar 5-1 door twee doelpunten van Kato, was voor de statistieken.

Moraal van het verhaal, een slechte periode, jezelf herpakken, keihard werken, (zelf)vertrouwen en geloof in eigen kunnenen uiteindelijk worden beloond. Klasse, jongens!

Het scenario voor de bekerwinst van Vitesse later dit weekend, werd door de jongens van SML O.11-1 op zaterdag al geschreven en uitgevoerd. Vitesse kopieerde deze succesformule en zie daar: een bustocht door heel Arnhem met aan boord een glimmende dennenappel en een kolkende mensenmassa op de markt. En dat allemaal dankzij SML O.11-1.

Teamnieuws