Op bezoek bij de ongeslagen koploper, Eendracht O10-1 uit

Vandaag mogen de mannen van SML O10-5 op bezoek bij Eendracht, spelend op sportpark over het lange water. Een mooi “ouderwets” sportpark, alleen maar echt gras, kleedkamers met ouderwets goede houten banken en enthousiaste mensen achter de bar en bij de wedstrijdtafel. Om 10 uur staan de mannen te trappelen, het is een mooie ochtend, de zon schijnt en als de wolken weg blijven is het heerlijk weer.

In de kleedkamer maken ze het tenue in orde, trainingsjack aan voor de warming-up, veters goed strak, aanvoerdersband om.

Na de warming-up en de yell! Zijn de mannen er helemaal klaar voor! De wedstrijd begint, de bal rolt….

[verslag gaat verder onder de foto’s wederom mogelijk gemaakt door BasToe sportfotografie en bruiloften en partijen, dank!]

IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014

En wat een wedstrijd is het, de mannen van Eendracht kunnen erg goed voetballen en schuwen ook het fysieke spel niet. Mooi om te zien dat ze kunnen uitdelen maar ook zeker kunnen incasseren, zo hoort het ook.

Waar de tegenstander meteen scherp is zijn de mannen van SML in de 1ste kwarten nog een beetje zoekende, SML komt door Ruben wel vrij snel op de 0-1. Hierna herpakt Eendracht zich en loopt snel uit naar de 3-1, SML is elke keer net te laat of laten hun man lopen. Bo maakt nog een prachtig doelpunt, volley uit de lucht, na een voorzet van Ruben, de 3-2, kort hierna is het rust met als stand 4-2.

SML is zeker niet kansloos maar vandaag zal iedereen aan de bak moeten, iedereen moet verdedigen en aanvallen, snel omschakelen en vooral blijven voetballen en elke bal willen hebben. Dit laatste wordt dan ook door de technische staf met de mannen afgesproken, elke bal willen hebben! Enthousiast gaan zij het veld weer in.

Het spel gaat op en neer, kansen over en weer, SML raakt een paar keer de lat, Tijn houdt een bal eruit met het puntje van zijn voet. De mannen van de Bakenberg groeien in de wedstrijd, er is strijd en dan volgen ook de doelpunten. De aansluitende treffer is van de voet van Guus. Ondertussen heeft Bo de sterspeler van de tegenstander in zijn spreekwoordelijke broekzak, Jorn loopt de gaten dicht, Joep en Melle bestrijden de tegenstander zodra zij de bal hebben, voorin proberen Max en Ruben tot scoren te komen. Een genot om naar te kijken, de spanning is te snijden, het in zeer groten getale aanwezige publiek (leuk!! Volgende keer weer? En meer ..) leeft geweldig mee.

Het laatste kwart is aangebroken, de tegenstander kiest ervoor om hun sterkere voetballers achterin te zetten, de deur op slot zeg maar, de bus geparkeerd. Maar dat gaat ze vandaag niet helpen, Ruben zorgt met twee treffers voor de 4-4 en 4-5. Hierna volgt nog 1 zeer mooi doelpunt, een strakke voorzet van Ruben en Melle kopt hem tegen de touwen. Ook de 4-7 staat bijna nog op het scorebord, Max rukt zich los van de verdedigers, onderweg met de bal naar de goal, zijn daar opeens twee handen in zijn rug, een harde duw en een harde buiteling, niet erg netjes in een voor de rest zeer leuke partij, de scheids had even niets gezien, SML voelt zich even Vitesse tegen PSV.

En dan volgt het fluitsignaal, een zeer zeer goede pot van beide kanten, SML wint terecht en Eendracht verliest voor de eerste keer. Na de wedstrijd volgen de highfives en de complimenten van de tegenstander, leuk om te horen en te zien.

In de kleedkamer is het feest met goede muziek en ranja!

Zaterdag 4 mei speelt SML O10-5 uit tegen DVOV, komt allen! Vanaf 08 uur zijn de toegangspoorten open en om 08.30 begint de wedstrijd. En volgende week zaterdag een oefenwedstrijd tegen VDZ om 10 uur.

Teamnieuws