Koud was het, deze zaterdagochtend. Koud en mistig. Typisch zo’n dag om aan te treden op een sportpark met de naam ‘De Nevelhorst’. Tegenstander was DVC Didam JO10-1. Een middenmoter die maar iets onder ons stond en indruk had gemaakt met enkele nipte nederlagen tegen topteams uit onze klasse. Wij misten deze dag maar liefst drie spelers. Lucas, Ties en Dries.

Als vervangers hadden we Jonas en Thomas uit de JO9-1 geregeld. Vorig jaar waren deze jongens nog onderdeel van ons team. Dit seizoen werden zij -tot frustratie van velen- genoodzaakt nog een jaar door te brengen in de JO9-1.

Vanaf het begin was het alsof ze nooit waren weg geweest. Mede door de impulsen van Jonas en Thomas (Massie) lag het tempo de hele wedstrijd hoog. Aanvankelijk ging dit gepaard met de nodige fouten en onnauwkeurigheden, maar hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe hoger het niveau werd. DVC werd afgejaagd, continu werd er pressing gespeeld. DVC, dat aanvankelijk goed tegenstand kon bieden, kon een paar keer gevaarlijk counteren. Floris Willeumier, Floris Westerhuis en Stijn waren scherp en geconcentreerd. Met hun snelheid wisten ze veel counters ongedaan te maken. Het spel ging op en neer en hoewel SML duidelijk beter was, stond het bij rust ‘slechts’ 2-3.

In de rust was de catering goed op orde. Het SML uitvak trakteerde zichzelf op warme chocolademelk met slagroom en toen de bekertjes leeg waren, stond het al 2-5. Vanaf begin tweede helft werd DVC gesloopt. Het niveau dat nu op de mat werd gelegd, was dit jaar nog niet aangetikt. Achterin werd geconcentreerd en fel verdedigd, voorin werd gekaatst, ge-een-tweed en gepasseerd in een hoog tempo. Overal was beweging. SML slaagde erin veel energie in de wedstrijd te leggen. Uiteindelijk deed SML zichzelf zelfs nog tekort met een afgetekende 4-10 overwinning.

Een mooi resultaat, maar nog mooier was wat de jongens hadden laten zien. Snel spel, overtuiging en plezier. Broes straalde power uit als keeper, hij voetbalde lekker mee, kwam overtuigend z’n goal uit en was op geen fout te betrappen. De verdedigers Jonas, Stijn en de beide Florissen speelden gefocust en stoer en voorin demonstreerden Massie, Thomas en Pelle hun balvaardigheid en scorend vermogen. Toen het eindsignaal klonk was de mist opgetrokken. Desondanks gingen de jongens van DVC beneveld het veld af. En ja, SML had kansen gemist. Genoeg woordgrappen, op naar volgende week, wanneer we aantreden tegen de nummer 3, DVV uit Duiven.

Doelpunten: Massie 4, Thomas 3, Pelle 2 en Jonas 1.

 

Teamnieuws