OSC JO10-2 – SML JO10-1

18-11-2017

SML JO10-1 Wint met wind tegen!

Op de dag dat de Sint via Dokkum ons land binnen kwam, stond voor ons de wedstrijd tegen OSC JO10-2 op het programma en vol verwachting klopte ons hart. Tenslotte hadden de mannen iets recht te zetten in Oosterhout. Het team had de woensdag ervoor  een dijk van een toernooi gespeeld op Papendal en als het goed was zat die spirit nog in de lijfjes. De weg naar Oosterhout werd deze keer feilloos gevonden en deze keer was er genoeg tijd voor de warming up, zeker geen overbodige luxe op deze koude, natte en winderige zaterdagmiddag. Het publiek moet zich wel laten horen om warm te blijven en dat kan een voordeel zijn, bij uitwedstrijden. Bij aankomst bleek dat het magneetbord was vergeten, uitgerekend nu er wijzigingen in het team waren aangebracht. Het team was wat gehavend omdat Floris Willeumier uitgerekend vandaag de leukste dag van het jaar had (volgend jaar verwachten wij een uitnodiging) en onze dragende kracht Lucas met een blessure kampte. Daar stond tegenover dat het team kon beschikken over sterspelers Massi en Jonas die de plaatsen in namen van Lucas en Floris.

Minpuntje was wel dat coach Trinko haast volledig in OSC outfit stond te coachen en dat komt de moraal natuurlijk niet ten goede, zit hij op een transfer azen? Is hij niet op de hoogte van de vijandelijke clubkleuren of heeft hij zomaar in de haast wat aangetrokken? Volgende week weten we meer. Feit is wel dat de tegenstander er door gesterkt leek, want ze boden moedig tegenstand vanaf het eerste fluitsignaal. Een scherpe pass van Dries werd bijna een assist op Massi, maar bijna was ook nu net niet helemaal. Maar de weg naar de goal was weer gevonden. In de 14e minuut is bij de keeper van OSC zelfs bijna sprake van een verkeersopstopping van op goal schietende SML spelers Pelle, Massi en Ties knallen om de beurt op doel en elkaar. Tik, tak, boem, tik tak, boem, tik, tak, boem, gaat het, maar er staan palen in de weg en belangrijker nog er staat een verdaaid goeie keeper onder de lat bij OSC, die in een team hoger ook een van de betere zou zijn. Dit riedeltje wordt een minuutje later herhaalt door massi en Ties en weer iets later uit een corner van Jonas nog eens door Massi, Pelle, Jonas zelf en Ties, nog steeds bezwijkt de kleine Bufon niet. In de 18e minuut maakt hij een prachtige redding op een harde uithaal van weer Pelle en vanaf de zijlijn klinkt er een gefrustreerd maar overtuigend “poepzooi”! Een prachtige voorzet van Jonas niet veel later op Massi had ook zeker meer verdiend, maar stierf in schoonheid met wind tegen. Het leek ook wel of diezelfde wind de kant van SML op bleef waaien, want langzaam ging de pit eruit. De verdediging zag er nog redelijk oke uit, volgens geluiden aan de zijlijn zelfs meer dan redelijk, maar naar ik begreep ging het daarbij niet over het voetbal. Floris, Dries en Stijn speelde alert en hielden nog enigszins het vuur in de ploeg, waar het leek dat de voorhoede aan schotkracht leek in te boeten. Men had gedacht dik te kunnen winnen hier en dat viel even tegen. Massi weet de ban te breken en scoort met een harde volley in de 22e minuut 0-1. Daarna probeert Pelle nog twee keer, gevolgd door Ties, maar de keeper was echt goed en dat gaat in je kleren zitten. Als Thomas die zich tot dan toe vooral op het middenveld had bezig gehouden, zich samen met Pelle bezig houdt met een zo goed als zeker doelpunt, fluit de scheids af. Thomas en Pelle zijn het hier absoluut niet mee eens en protesteren, maar de scheids is overmurwbaar en met 0-1 gaan we de rust in.

In de tweede helft trekt Ties aan de gashendel en scoort tweemaal in drie minuten tijd, wat de stand op 0-3 brengt. Dat lijkt meer op wat we zouden mogen verwachten en ook het trouwe, zeiknat geregende publiek heeft wel wat moois verdient. Mooi wordt het ook als Dries meekomt naar voren en knap terug legt op Massi, die snel reageert en Thomas weet te vinden, Thomas schiet zonder aarzelen de 0-4 binnen. In dit gedeelte lijkt het team van SML weer wat van zijn originele glans terug te krijgen en bekroont dat via een heerlijk gegeven voorzet van Jonas op Ties, die voor de ogen van zijn opa zijn loepzuivere hattrick voltooid. Mooi om te zien was, dat ook nu weer de achterhoede mee naar voren kwam en voorop ging in de strijd, Floris en Stijn zijn gevaarlijke wapens, wanneer de moraal lijkt te zakken in het team. Broes pept de boel vanachter wat op, tussen het springen door. En dat springen werkt, want bij een van de spaarzame schoten op zijn doel, weet hij knap te redden en zijn verdediging tot kalmte te manen. In de slotfase geeft Dries een knap staaltje kappen en draaien weg en peurt hij er nog een lekkere voorzet uit waar uiteindelijk niet uit wordt gescoord, maar wel moed uit kan worden geput. Een team dat op deze manier kan voetballen, kan winnen van iedere tegenstander, maar dan moet het vuur wel willen branden en dat ontbrak deze zaterdag toch wel iets te vaak en tegen een tegenstander uit de top drie, ga je hiermee onderuit. Begrijpelijk ook wel op dagen als deze zaterdag, maar aan de mogelijkheden van dit team lag het zeker niet en elders had de wind en regen ook vat op het spel. Hoe dan ook was de winst weer in de pocket en hebben de trainers genoeg materiaal om de boel op scherp te krijgen voor komende zaterdag, want dan ontvangen we Spero in eigen huis en moeten we echt aan de bak. Jongens bedankt voor deze ochtend er is nog steeds niets mooiers en ik heb het gezien, met wat peper in het thermo-ondergoed, rollen jullie iedereen op. Go Go Go!!!

bart

 

Teamnieuws