SML JO10-1 gaat los op eerste speeldag.

Meestal gebeurt het in de maand maart, dat enthousiaste koeien, na lang wachten weer de wei in mogen. En maken uit pure blijheid de gekste sprongen en het is een genot om nar te kijken. Deze zaterdag leek het net alsof de lente net was begonnen, terwijl de zomer op haar einde loopt. Hoe dat zo kwam? De mannen van het team JO10-1, mochten na een veel te lange tijd wachten eindelijk ook terug de wei in. Op echt gras nog wel werd de aftrap gegeven van een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Een seizoen ook met nieuwe gezichten en nieuwe namen, maar met een vertrouwd enthousiasme en een passie voor het spelletje waar de mannen van Oranje nog een puntje aan kunnen zuigen.

Met de geur van pas gemaaid gras en een heerlijk zonnetje is Bennekom dan ook wel een gedroomde tegenstander. Bennekom heeft namelijk altijd sterke teams die graag willen voetballen en ook deze jongens hadden te lang op stal gestaan en wilde vol aan de bak. Hoewel het hier en daar nog zoeken was naar de juiste posities stond het na nog geen 10 minuten speeltijd stond al 2-0 voor SML door doelpunten van Thomas en dat zorgde ervoor dat het af en toe ook weer ouderwets lekker ging. Zo’n momentje was de 3-0 bijvoorbeeld. Floris verdedigt in zijn welbekende Italiaanse stijl en geeft een lange pass op Pelle, die schitterend aanneemt en wegdraait bij zijn tegenstander, aanlegt en in tikt.
Een patroon dat we deze pot vaker zullen zien hoewel het niet altijd tot een doelpunt komt. De voorsprong doet vermoeden dat SML een stuk sterker is dan Bennekom, maar dat is niet het geval. Floris, Dries en oude bekende Stijn moeten flink aan de slag in deze eerste fase om de voorsprong te behouden en doen dat doen ze naar behoren. Stijn laat zien nog steeds goed een bal te kunnen veroveren en we mogen blij zijn dat hij weer terug is. Nog zo’n aanwinst is de nieuwe Floris, die onvermoeibaar heen en weer blijft rennen en zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje bijdraagt aan het resultaat. Toch kan dat niet voorkomen dat het vlak voor rust toch nog 3-1 wordt. Bennekom krijgt loon naar werken.

De tweede helft begint weer goed. De sierlijke inksback Dries lijkt eindelijk lekker in de wedstrijd te komen en onderstreept dat met een mooie actie en geeft een goed bekeken bal op Pelle, die een slim steekballetje naar nieuwkomer Ties tikt, die vervolgens zijn debuut opluistert met keurig doelpunt waarvan vooral de aanname zo de boeken in kan 4-1. Nu is SML toch echt de bovenliggende partij. Lucas heerst op het middenveld zoals we dat van hem gewend zijn en lijkt allen maar sneller te zijn geworden en als Bennekom dan toch gevaarlijk wordt staat daar nog altijd sluitpost Broes, die erg goed staat te keepen. Toch komt het tot 4-2 wanneer Dries en Floris net te laat terug zijn in het eigen strafschop gebied en de bezoekers op het nippertje kunnen intikken. Ties schiet vrij makkelijk de 5-2 binnen en kort daarna geeft Pelle, die maar blijft strooien met listige balletjes, een mooie maar net iets te harde bal op Thomas zodat deze net niet zijn hattrick kan volmaken. Net als je denkt dat de tegenstander ten onder gaat, komt Bennekom in eens met een schitterende indraaier van afstand 5-3, keeper kansloos. In de 18e minuut van de tweede helft lijkt de aansluitingstreffer in de maak, maar weet Broes op miraculeuze wijze te redden en lijkt het even of hij met zijn prive-trainers deze zomer niets anders heeft gedaan dan duiken en vangen. Nog een keer trekt Lucas aan de gashendel en krijgt de bal bij Thomas, die meteen ziet dat Ties er goed voor staat en professioneel voorgeeft om Ties wel zijn hattrick te laten maken en de eindstand op 6-3 te zetten. De nieuwe coaches Vincent en Trinko moesten net als de spelers misschien nog wat wel wennen, het resultaat was dikke prima en beloofd veel voor de rest van het seizoen. Jongens bedankt voor deze heerlijke ochtend en volgende week weer. Dan in Ede, uit tegen DTS…altijd lastig

 

bart

Teamnieuws