Laatste kans op de Bakenberg

Uit in Velp, DVOV O10-2| De mannen van SML moesten vandaag aantreden zonder wisselspelers, Jorn en Guus waren helaas niet aanwezig. De ploeg van Michel en Dènis speelt een erg goede wedstrijd, niet geflatteerd 1-13 met veel hoogtepunten.

{verslag gaat verder onder de foto’s]

IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014IMG 20190413 WA0014

Terwijl er een pak sneeuw valt op het drielandenpunt, de luchten dan weer blauw en dan weer donker grijs vol met hagel zitten gaan de boys van SML JO10-5 vandaag naar de Pinkenberg, uit tegen DVOV.

Na dat het team is welkom geheten door de altijd enthousiaste vrijwilligers bij DVOV is het tijd voor het omkleden, kleedkamer 4 staat tot onze beschikking. Schoenen worden gewisseld, de trainingsjacks gaan aan voor de warming-up, er zijn geen wissels, er zijn geen afspraken, gewoon lekker “de wei” in, voetballen. Genieten van het spel, je vrienden, de bal en het echte groene gras.

De fluit klinkt, de bal rolt, de wedstrijd is begonnen. En SML staat er meteen! Iedereen is actief, jagen op de bal, druk zetten, de drang naar de goal van de tegenstander is groot, geweldig om te zien. De boys komen duidelijk niet alleen voor de gezelligheid. En dit heeft dan ook snel resultaat, de goals vliegen er in het 1ste en 2de kwart in, met links, met rechts, na een solo of na mooi overspel.

Met als 1 van de hoogtepunten, een aanval over rechts, Melle soleert naar de achterlijn en geeft een strakke pass naar rand “16 meter gebied” waar Ruben hem heerlijk op zijn slof (zijn linker slof) neemt en in een strakke streep vliegt de bal in de kruising, wat een goal!

In de wedstrijd wordt er ondertussen geweldig verdedigd door Bo en Joep met Tijn als extra slot op de deur op de goal. Het verdedigen en keepen gaat erg goed. Er wordt onderling veel overgespeeld en ook duidelijk gecommuniceerd.

Op het middenveld zijn Melle en Max druk met goed mee verdedigen en dan weer snel omschakelen naar het samen aanvallen.

De tegenstander besluit uiteindelijk om “de bus te parkeren” met ze allen verdedigen. Het scoren wordt hierdoor voor SML wel wat lastiger. Mooi om te zien dat de mannen dan nog meer gaan overspelen, het spel proberen te verplaatsen van links naar rechts.

Na een goede voorzet van Ruben kopt Bo de goal tegen de touwen. De wedstrijd loopt op zijn einde, zeer goed gespeeld, hard gewerkt.

Volgende week zaterdag spelen deze mannen de laatste keer op de Bakenberg, hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 13.30 zal er worden afgefloten voor het begin van de wedstrijd. Een speciale tijd zodat iedereen aanwezig kan zijn! Dus komt allen, nieuwsgierige SML-ers, ouders, neefjes, opa’s, tantes, oma’s, buren, nichtjes, broers en zussen en kennissen.

Dus tot zaterdag op de Bakenberg!