Je gaat het pas zien als je het door hebt ….

Zaterdag 16 maart, net zoals in de rest van het land regent het ook een klein beetje in Arnhem-Noord, maar koud is het niet op de Bakenberg! De mannen van SML treden vandaag aan tegen VDZ, met in hun geheugen de topper van het 1ste van afgelopen zaterdag stappen zij met goede zin het veld op, kunnen zij vandaag ook winnen van VDZ, wordt het een echte derby, gaat het spel op en neer, is er strijd…..

[verslag gaat verder onder de foto’s]

Supersunday 17 maart

IMG 20190316 WA0011IMG 20190316 WA0011IMG 20190316 WA0011IMG 20190316 WA0011IMG 20190316 WA0011IMG 20190316 WA0011

De spelbegeleider van dienst is Martijn, waarvoor dank!, alle 8 boys zijn zoals altijd present. Op de goal Tijn, en verdeeld over de linies Bo, Jorn, Max, Melle, Guus, Ruben en Joep. Leuk detail op voorhand, 6 van deze 8 namen zijn na de wedstrijd ook te vinden op het score overzicht! Met in ieder geval 1 verrassende naam.

Maar eerst even terug naar het trainingsveld. In de weken na de winterstop zijn de trainers, Michel en Dènis, druk bezig met oefeningen waarbij de nadruk ligt op overspelen, oog hebben voor elkaar, het lekker pingelen wordt zeker niet ontmoedigd maar ook elkaar willen zien en bereiken. Dit wordt dan ook veel en vaak geoefend, leuke oefeningen met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers en 1 keeper op een breed veld of juist smal voor de diepte pass.

En dat is het zaterdag 16 maart, veld 1 is de arena waarop vandaag wordt gestreden door de clubs uit Arnhem-Noord, SML tegen VDZ. In de afgelopen seizoenen bleek VDZ altijd een lastige tegenstander voor onze boys maar vandaag niet. SML schiet uit de startblokken, de boys hebben er zin in, elke bal is voor ons. Er wordt gecombineerd, vanaf de keeper begint de opbouw, via de backs, het middenveld naar de spitsen en ook net zo makkelijk weer terug. Waar de coaches soms zich nog wel eens verbijten langs de lijn is het nu alleen maar genieten. Ook tijdens de rust momenten zijn er eigenlijk alleen maar complimenten, het gaat geweldig boys, gewoon zo blijven voetballen, lekker doen wat jullie goed kunnen, geweldig voetballen!

Een hoogtepunt voor de coaches is het moment waarop Max zich fraai vrij speelt voor de keeper maar ziet dat Ruben er zelfs nog beter voorstaat, een pass naar links volgt en Ruben hoeft hem alleen maar tegen het net te schieten. Hulde boys, geweldig om te zien! Maar wat was dan die verrassende naam…. In het laatste kwart nam Bo plek onder de lat en Tijn ging in de spits spelen, bij 1 van zijn eerste balcontacten scoorde hij zijn 1ste competitie treffer, altijd leuk.

Het was een zeer leuke wedstrijd om naar te kijken, mooi voetbal, jongens die elkaar de bal gunnen, elkaar bedanken na een strakke pass, samen doelpunten vieren, genieten boys! En 12-2 is een uitslag waar je trots op mag zijn! 

Volgende week uit naar Westervoort! Morgen eerst nog even een leuke voetbaldag bij SML, een topper van het 1ste, leuke kinderactiviteiten en nog veel meer.