Een heerlijke voetbal dag, voorjaarszon, hobbelig echt groen gras, twee teams, een bal en gaan maar

Vandaag staat de eerste thuiswedstrijd van SML O10-5 op het programma. Thuis tegen Angerlo Vooruit O10-1, een nieuwe tegenstander voor ons.

Als ouders en staf ben je ook een team. En om de 2de seizoenshelft weer goed te starten komen voorafgaan  aan de wedstrijd alle ouders en trainers en leiders samen. Even bespreken hoe het gaat, zaken waar iedereen op kan letten, de planning voor de komende maanden. De al bekende afspraken over onder andere op tijd komen en douchen nog even uitspreken. Altijd goed om elkaar even te spreken!

De wedstrijd van vandaag staat onder de bezielende leiding van Frank, bedankt!, waar normaal een spelbegeleider eigenlijk niet zo druk is, is dat vandaag anders. Vooral het enthousiaste publiek van onze gasten blijken grote kenners van het spel te zijn en over zeer goede ogen te beschikken. Gelukkig is dat de leiders van Angerlo ook opgevallen en hebben zij dit achteraf met hun supporters besproken.

[verslag gaat verder onder de foto’s]

IMG 20190216 WA0013IMG 20190216 WA0013IMG 20190216 WA0013IMG 20190216 WA0013IMG 20190216 WA0013

Beide teams hebben er zin in, SML begint goed aan de wedstrijd en gaat meteen op zoek naar het goal van de tegenstander, de 1-0 en de 2-0 volgen snel. Maar als ook de tegenstander beter gaat spelen wil het bij SML niet meer. De jongens doen hun best en spelen echt geen slechte wedstrijd maar ook geen hele beste. Het geluk bij een aanname en goed bedoelde pass ontbreekt simpelweg vandaag. Daarbij worden ze vooral fysiek “aan de kant gezet”.

Wordt SML dan van de mat gespeeld… , absoluut niet. Het is alleen wel typisch zo’n wedstrijd waar er eigenlijk meer in zit. Per kwart gaan de jongens beter spelen en is er duidelijke een groei, en dat is mooi! Uiteindelijk wordt het 4-6. Iedereen heeft hard gewerkt en genoten van deze mooie dag.

Volgende week uit in Tolkamer. Maar eerst gaan wij, vrijdagavond, nog gezellig uit eten met alle kinderen en ouders.

Voor de liefhebber vanmiddag om 14 uur mag ons 1ste weer aantreden op de Bakenberg. Dat beloofd weer een leuke wedstrijd te worden.