JO10-5 tankt zelfvertrouwen in Groessen

Vandaag staat de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Uit en tegen Groessen. Helaas zonder Max die moeten de mannen deze zaterdag missen. De overige 7 boys van SML hebben er een goede partij van gemaakt, windkracht 10, doelpunten wel 20, inzet 100%, plezier 200%!

[verslag gaat verder onder de foto’s]

2019 02 09 20.23.432019 02 09 20.23.432019 02 09 20.23.432019 02 09 20.23.43

Om negen uur is iedereen weer aanwezig, kleedkamer 5 is ons domein, veld 2 de piste, de wind van op zij dus voor iedereen even vervelend. Omdat Michel op een buitenlandse scouting trip is neemt Bas zijn rol waar langs het veld, waarvoor dank!

Zoals altijd spelen wij met twee ruiten, 1 met de punt naar achteren en 1 met de punt naar voren. Joep begint als eerste wissel, voorin staat Ruben, op het middenveld Guus en Melle, achterin Jorn en Bo, op de goal Tijn. Iedereen heeft er zin in, op het modderige veld wordt het hard werken maar daar hebben onze boys “modder aan”, lekker ballen, genieten, je best doen, plezier maken.

Ik verklap vast de einduitslag, 5-15, waarbij eerlijk gezegd de 5 tegendoelpunten geflatteerd zijn.

De mannen spelen een goede wedstrijd. Voor het team is het soms nog wel eens lastig om tegen een minder sterke tegenstander goed te voetballen. Het aloude principe van dat een team beter wordt van een sterke tegenstander geldt vaak ook andersom. Gelukkig vandaag niet, wij blijven goed voetballen. Aanvallen beginnen regelmatig bij een goede bal van de keeper, via een verdediger naar voren, een middenvelder en een aanvaller die het samen dan afmaken. Het goede overspelen en zien dat iemand uit je eigen team er nog beter voorstaat en dan de bal afspelen in de plaats van zelf proberen is erg leuk om te zien. Uiteraard proberen ze het ook nog regelmatig zelf en dat is ook goed. Maar in deze wedstrijd valt een groot gedeelte van de 15 doelpunten uit goed samenspel, oog hebben voor elkaar, de juiste posities kiezen.

Ik noem een (willekeurig)  voorbeeld waarbij de bal langs de lijn door Jorn wordt gespeeld, Melle neemt hem mee tot de achterlijn, een strakke goed voorzet volgt, bij de 1ste  paal komt Joep inlopen en bij de 2de Ruben, bij de laatste valt de bal op de slof en die wordt dan ook mooi tegen het net geschoten. Dit gebeurde regelmatig met verschillende spelers, het was genieten! Maar ook op verdedigend vlak was er genoeg te zien, de bal rondspelen via de keeper en weer terug, goede blokken, de tegenstander klem zetten.

SML JO10-5 speelt een goede wedstrijd, goed begin van de competitie, van de week weer lekker trainen en dan volgende week thuis tegen Angerlo O10-1, 10.55 uur bij SML.