De helden van Elsweide, de toppers van DVOV, de kanjers van VDZ en uiteraard onze eigen boys van SML O10-5

Afgelopen zaterdag stond het eerste Caspar Mid Winter Vriendschappelijk Toernooi op de planning. Helaas kon dat toen niet doorgaan omdat het beoogde veld onder een prachtige witte deken lag.

Maar door de flexibiliteit van een aantal teams en de CIOS trainers kan op woensdagmiddag het toernooi als nog plaatsvinden, bedankt SML teams, samen zijn wij SML!

De sneeuw is weg en heeft plaatsgemaakt voor zachtere temperaturen en een paar buitjes of eigenlijk een grote. Maar dat deert de voetballers niet, het is juist heerlijk weer om te ballen. Om half vier staan alle teams te trappelen. Inspelen doet iedereen op een eigen plek tussen de nog lopende trainingen door.

En dan gaat het los! Iedereen speelt vandaag twee keer tegen elkaar, in totaal zes wedstrijden van steeds vijftien minuten. Op de velden genieten de spelers, eindelijk weer ballen, goede en leuke tegenstanders, voetbal zoals voetbal hoort te zijn.

Er wordt gescoord, gestreden, genoten. Spelbegeleiders zijn eigenlijk niet nodig, de kinderen kunnen onderling het zeer goed regelen.

Na het eerste blok van drie wedstrijden maken wij een groepsfoto en gaan wij even naar binnen voor wat drinken en beetje opdrogen. Grappig om te zien dat bij de spelers de verveling alweer snel toeslaat, na een snelle ranja willen ze eigenlijk weer naar buiten. De ouders en begeleiding met net een warm kopje koffie of thee kijken een beetje angstig rond. Ja ja wij gaan weer naar buiten.

Dan volgen nog drie blokken, nogmaals tegen dezelfde tegenstanders, weer wedstrijden op zich, iedereen groeit in het toernooi en het publiek geniet dan ook (complimenten trouwens, die blijven toch mooi maar even buiten staan!) Op klokslag zes uur klinkt het laatste fluitsignaal. Iedereen heeft genoten, er is gescoord, prachtige acties, schitterende steekballen, reddingen, blocks, snel indribbelen, elkaar coachen, alles komt voorbij.

Nog even kort samen snel opruimen en dan is het op naar de competitie. Iedereen bedankt voor jullie komst en bijdrage!

Voor de SML-ers aanstaande zaterdag speelt JO10-5 uit in Groessen om 09.45, er zijn nog kaarten beschikbaar.

20190206 165748