Goals die omwaaien, verticale regen, ballen in de sloot, strijd, doelpunten, een heerlijke voetbalmorgen!

Vandaag, zaterdag 8 december, staat alweer de laatste speelronde van de eerste competitiehelft op het programma. Uit in Elst tegen Spero O10-5. Waar verleden jaar in dit weekend nog ruim een halve meter sneeuw op de Veluwe lag was het nu vooral sneeuw in zijn puurste vorm, regenwater wat alom aanwezig was.

[verslag gaat verder onder de foto’s, fotograven bedankt!]

IMG 20181208 WA0011IMG 20181208 WA0011IMG 20181208 WA0011IMG 20181208 WA0011

De mannen stroomde rond de klok van 10.00 uur binnen bij Spero. Nadat wij compleet waren op naar het mooie nieuwe complex, heerlijk ruim en licht, grote kleedkamers met heerlijke douches. Na het in orde maken van de tenues mochten wij het echte gras van veld 4d opzoeken. Waarom wij niet op het lege kunstgras veld speelde bleef de hele dag een raadsel. Ondanks de vele regenval lag het veld er nog redelijk bij. Bo begon met het inschieten van Tijn, Melle, Ruben, Jorn, Max, Guus en Joep begonnen fanatiek aan een rondo.

Strak om 10.30 werd er door de spelbegeleider van dienst afgefloten voor de start van de wedstrijd. En SML begon furieus aan de wedstrijd, goed om te zien, de wil om de bal te willen hebben was groot. En dat resulteerde dan ook snel in veel doelpunten, de 0-4 vloog in de netten voor de 24ste minuut.

Helaas kroop er toen iets in het team … ze werden te makkelijk, verdedigen was minder belangrijk iedereen leek te willen scoren en aanvallen waardoor de tegenstander regelmatig opeens met 3 of 4 man voor onze keeper stond, zij kwamen dan ook terug. Niet nodig en wel een beetje jammer.

In het laatste kwart had SML door dat zij nog echt even aan de bak moeten om zelfs maar met 1 punt uit Elst te vertrekken, de 6-5 kwam op het scorebord, SML stond achter. Gelukkig bleven ze strijden en werd een mooie actie van Ruben afgerond door Guus, de minimaal verdiende 6-6, kort hierna werd er afgefloten. De doelpuntmakers van vandaag waren Guus 2x, Ruben 2x, Max en Melle heerlijk met zijn linkerpoot.

Voor het eerst werden de penalty’s overgeslagen, iedereen was nat tot achter de onderbroek en zocht snel de warmte van kleedkamer en kantine op.

Aanstaande zaterdag doen de boys mee met een leuk toernooi bij de Arnhemse Boys en gaan daarna deze seizoenshelft afsluiten bij de hun sponsor Caspar!