Een wedstrijd die zich niet enkel laat vangen in cijfertjes

Bennekom, een waterkoude zaterdagmorgen in November, Sint is alweer even in het land, de zon doet haar best maar wint het deze morgen net niet.

Een geweldige en hartelijke ontvangst in de zeer luxe ontvangstruimte van Bennekom stond in schril contrast met de grasmat, hoewel grasmat… menig zandbak kijkt jaloers naar de hoeveelheid wit zand op dit veld. Enige voordeel, ook de tegenstander heeft met dezelfde omstandigheden te maken.

[verslag gaat verder onder de foto’s](Bas bedankt!)

IMG 20181124 WA0008IMG 20181124 WA0008IMG 20181124 WA0008IMG 20181124 WA0008

De wedstrijd, zoals altijd werd begonnen met het schudden van de handen en het elkaar succes wensen. SML speelde in de vertrouwde 1-2-2-1 opstelling.

Het werd een partij met veel verschillende gezichten, hard werken en zwoegen op het zware veld, stevig voetbal met wat overtredingen, mooie acties en passjes, goed vrijlopen en de bal vragen maar ook elkaar letterlijk in de weg lopen. Mooie uitgespeelde doelpunten en ongelukkige eigen doelpunten. Tegenstanders niet volgen en laag tempo spelen (dit laatste had het veld ook zeker invloed op).

Na een paar minuten viel de 1-0 voor Bennekom wat gelukkig. Maar als de boys van SML, 1 ding goed hebben geleerd is het wel, geen schouders laten hangen, bal pakken, midden uit en weer lekker gaan voetballen. En door dat goede voetballen viel ook snel de 1-1, Ruben gaf een prachtige bal op Joep die hem hard tegen het net aanschoot.

Kort hierna kwam SML op een terechte voorsprong door het zeer goed doorgaan van Melle, hij scoorde ook zelf. Maar ook de gelijkmaker viel snel, een bal welke 2 keer werd geraakt door een SML speler voordat hij lullig langs keeper Tijn rolde.

SML werkte hard en leek de bovenliggende partij, de 2-3 volgde, Melle gaf een mooie pass op Ruben, strak in de goal! Maar ook nu liet SML de tegenstander weer terugkomen. En begon het spel weer opnieuw. Max zag dat Ruben er beter voor stond en gaf de bal aan Ruben, de 3-4.

Zou SML nu doorduwen en op zoek gaan naar meer treffers. Nee dat zat er vandaag niet in, er werd hard gewerkt, iedereen wilde spelen en mee helpen. Maar Bennekom liep in korte tijd uit naar een geflatteerde 8-4 eindstand. Ook de penalty’s vlogen er deze week niet in.

In de kleedkamer was het weer ouderwets gezellig, de douches waren warm en het plezier onderling groot. Nog 2 wedstrijd, volgende week thuis en 1 week later uit. En dan is de competitie al weer bijna voorbij. Op 15 december nog een leuk toernooi bij de Arnhemse Boys en als afsluiting ’s avonds uit eten bij caspararnhem.nl