Verliezen is als winnen maar dan zonder de winst….

Het is zaterdag 17 november, de dag dat Sinterklaas, ondanks de zeer lage waterstand, ons land bezoekt. En vandaag staat ook de topper op het programma tegen Jonge Kracht, traditie getrouw altijd een sterke tegenstander.

In de kleedkamer wordt door middel van een echt plaatje praatje de wedstrijd besproken.

20181117 123828

Op het veld is de hele selectie compleet, de keeper wordt ingeschoten, de rest doet een fanatiek rondootje, het veld word nog even nauwkeurig nagemeten door de spelbegeleider van dienst, Mark bedankt! En de rest voor het klaarzetten van het veld.

Na het handen schudden gaat de wedstrijd de eerste 3 a 4 minuten gelijk op, er wordt gestreden en goed gevoetbald op het lastige veld 4 vol met bladeren. Maar dan valt de 0-1 en ook snel meerdere doelpunten. De mannen van SML zijn niet scherp, op alle fronten is het niet hun beste wedstrijd, is het de intocht, het late tijdstip, het vallen van de bladeren….. En de goed spelende tegenstander loopt dan ook makkelijk uit naar een ruime voorsprong. Waarbij vooral het geweldig spelende meisje in hun team indruk maakt.

IMG 20181117 WA0003IMG 20181117 WA0003

Het 1ste en 2de kwart zijn samen te vatten in twee woorden, niet goed. In de grote rust wordt er door de technische staf met de boys gesproken over de afspraken en dan vooral over het genieten. Er wordt afgesproken om vooral te genieten, een grote glimlach op en de wei in.

Als dit een bokswedstrijd was geweest met per ronde een winnaar was het vandaag een gelijkspel geweest. De tegenstander scoorde nog een keer, een beetje gelukkig maar verder was SML de bovenliggende partij. Maar dit is voetbal en telt alleen de einduitslag, Jonge Kracht won dan ook terecht met 0-9. Een tegendoelpunt hing lang in de lucht maar viel niet.

Toch met een goed gevoel afgesloten, veel penalty’s vlogen er prachtig in, het harde werken in de laatste kwarten en het genieten was goed gelukt!

Volgende week Bennekom uit, altijd lastig.