Van uw verslaggever ter plaatse;

Vandaag is uw verslaggever ter plaatse te Elden bij Eldenia, de topper tussen Eldenia O10-3 en SML O10-5 staat op het programma. In het bekertoernooi wist de club uit Arnhem Noord net te winnen, gaat Eldenia voor de revanche of weet SML nogmaals te winnen. Na de wedstrijd heeft uw verslaggever ter plaatse gesproken met de technische staf, Michel en Dènis.

[het interview en verslag gaat verder onder de foto’s]

2018 11 03 17.11.042018 11 03 17.11.042018 11 03 17.11.04

Heren, hoe verloopt het seizoen tot zo ver?

Dènis: Ja, het is een leuk seizoen. Het team kent elkaar al een tijdje, voor de zomer hebben zij al kennis gemaakt. Eind augustus zijn wij begonnen met trainen en hebben deelgenomen aan het Fimax toernooi in Doetinchem, een leuk en goed georganiseerd toernooi wat de mannen winnend wisten af te sluiten.

Michel: Het is echt een leuk team, de mannen spreken ook buiten het voetbal met elkaar af, komen bij elkaar op feestjes. Daarbij wordt er echt hard gewerkt op trainingen en tijdens de wedstrijden. Na de wedstrijd is het altijd feest in de kleedkamer waar een lekker muziekje wordt gedraaid en nog even nagepraat.

En hoe gaat het met het voetballen?

Michel: Ook dat gaat steeds beter, veel beter zelfs. Je kon het vandaag ook goed zien op het veld, je ziet spelers aangeven in woord en gebaar waar het gat zit en waar de bal moet komen. Een goed voorbeeld is dat Bo de bal meekrijgt in de loop van Tijn, na een paar passen ziet hij Ruben vrij staan helemaal aan de andere kant bij de cornervlag, een strakke pass volgt, een goede aanname, een schot, doelpunt. Even samen vieren en dan meteen weer klaar staan om weer verder te voetballen.

Dènis: In het begin was het voor de twee nieuwe spelers, Joep en Max, soms nog even zoeken. Maar nu staan ook zij hun mannetje, vandaag was Joep weer erg sterk op het middenveld. En ook Max werkte weer hard en wist zelf ook nog een mooi kans te creëren en zelf te maken.

Het is ook heel fijn dat de ouders zo betrokken zijn, bij alle wedstrijden is het volle bak met publiek, ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden.

Je kan goed zien dat er hard wordt gewerkt, toch?

Michel: Jazeker! Melle en Guus waren weer overal, willen alle ballen hebben. En mocht er een keer een bal voorbij het middenveld komen dan staan daar nog Jorn en Bo, een geweldige verdediging, die zeer goed verdedigen en hard werken combineren met goed voetballen, slim lopen, passjes geven.

Dènis: Ook langs de lijn merk je dat goed als er een speler in de wissel staat begint meestal na 20 tellen het vragen wanneer zij er weer in mogen alweer, iedereen wil heel graag. En dat is heel fijn. Vandaag kreeg Guus een keiharde bal van ongeveer 1 meter vol op “zijn bakkes”. Met veel bloed tot gevolg, na het schoonmaken van gezicht en handen wilde hij er meteen weer in. Die inzet en het zo graag willen spelen bij alle jongens is voor ons geweldig

 

 

Ondanks dat Eldenia een paar keer scoorde was het geen moeilijke partij voor jullie?

Michel: Ik denk dat dat klopt, wij kwamen al snel op een terechte voorsprong van een paar doelpunten en hielden die vast tot het einde. De tegenstander is een leuke ploeg die hartstochtelijk werd aangemoedigd door al het publiek maar wij waren sterker. Wij moesten zeker hard werken en dat werd ook gedaan.

Dènis: Zij scoorden vooral hoge ballen ver van de goal waar de keeper niet bij kan. Waarbij wij bijna alleen maar scoorden uit de combinatie, pass geven, kaats, richting de goal, overspelen en een doelpunt. Zaken waar wij veel op trainen en die wij dan ook heel graag terug zien op het veld.

Hoe ziet jullie programma er verder uit tot de winterstop?

Dènis: Wij blijven lekker twee keer per week trainen, de mannen hebben er altijd veel zin in. En wij maken per ongeveer zes weken een plan van zaken die zij graag willen leren en zaken die wij hun graag willen leren.

Michel: Qua indeling zitten wij heel goed in deze poule. Er wordt gewonnen en nipt verloren, allemaal leuke en goede tegenstanders, de mannen leren veel en genieten van het spelen van wedstrijden. Op 15 december spelen wij een toernooi bij de Arnhemse Boys en gaan daarna uit eten bij Caspar, de hoofdsponsor, om daarna te genieten van de winterstop.

Dènis: Tot die tijd spelen wij nog 5 leuke competitiewedstrijden, de eerst komende is uit maar op 17 november weer een keer thuis, om 11:15 tegen Jonge Kracht O10-2, een mooie krachtmeting.

Bedankt voor jullie tijd! En ik kan de lezers zeker aanraden om eens te gaan kijken, een leuk team die goed laten zien waarom het nieuwe pupillen voetbal zo goed werkt.