De 3 punten mee uit Nijmegen

Van uw verslaggever (gisteren) ter plaatse;

Gisteren mochten de mannen van SML O10-5 halverwege de dag afreizen naar Orion in Nijmegen. Vanwege “interland” verplichtingen deze week zonder Jorn.

Het werd een bijzondere wedstrijd, met soms een slecht niveau, beeldschone doelpunten, goede reddingen van de keeper, een gesprek langs de lijn en strijd.

[ verslag gaat verder onder de foto’s]

IMG 20180919 WA0010

20180908 083228

Rond de klok van 13.15 floot de spelbegeleider van dienst af voor de start van de wedstrijd. Wij mochten op een speciaal pupillen veld spelen met naast ons onze concullega’s van VDZ.

Wisselspeler: Joep

Keeper: Tijn

Verdediging: Bo en Melle

Middenveld: Guus

Aanval: Max en Ruben

De mannen van SML begonnen goed aan de wedstrijd, toch viel het eerste doelpunt aan hun zijde. Het ging daarna gelijk op, SML had veel kansen maar die werden ook zeker weggegeven aan de tegenstander. Op het moment dat het 2-1 staat krijgt Joep de bal voor zijn voeten en schiet hem keihard in de kruising, zo hard dat de hartstochtelijk aanwezige fans van Orion dachten dat hij er niet in zat. Na wat onduidelijkheid dan toch de middenuit en de 2-2 op het scorebord. In de rust hebben de mannen even lekker gezeten, wat water gedronken. De leiders en de spelers maakte met elkaar 3 afspraken, plezier maken, plezier maken en 100% inzet.

In de wedstrijd hadden vooral de spelers van Orion last van de wind en het lange kunstgras, ze vielen regelmatig om zonder dat er spelers van SML bij betrokken waren.

Hoewel Orion op voorsprong kwam lieten de mannen van SML hun hoofd niet hangen, het geloof in een goede afloop was (bleek later) terecht aanwezig.

Ondertussen scoorde SML een prachtige goal over 4 schijven (spelers..) die allemaal de bal maar 1 keer raakte en toen tegen het net, echt prachtig!

In het laatste kwart was er nog even kort een gesprek aan de zijkant met de spelbegeleider en de leiders. In verband met het ontbreken van de VAR  twijfelde hij aan een beslissing maar dat was natuurlijk nergens voor nodig.

Op het veld ging de wedstrijd door en door, SML maakte de verdiende 5-6, de spelbegeleider liet gelukkig wat langer doorspelen zodat SML ook de verdiende 5-7 kon maken.

Onze buren op het veld naast ons pakte ook de volle winst. In de kleedkamer, die ook werd gedeeld, ging de muziek aan, ranja en chocolade (dank je wel Judith!) verdwenen in recordtempo in alle spelers.

Voor SML een goed resultaat, niet geweldige gespeeld maar wel alle punten mee naar Arnhem!

Aankomende zaterdag spelen zij om 11.00 uur thuis tegen Elsweide, er zijn nog kaarten beschikbaar!!