Eerste bekerwedstrijd gewonnen!

Het is zaterdagmorgen rond de klok van 07:51 wanneer wij het complex oplopen van SML, eindelijk het begint weer! Het heerlijke geluid van tikkende noppen, zacht pratende kinderen en slaap uit hun ogen vegende ouders die de symfonie van het pupillen voetbal spelen. In de kleedkamers zijn de muren doordrenkt met die heerlijke geur van nat gras van vervlogen seizoenen, de houten banken, die wanneer als zij zouden kunnen praten, geweldige verhalen herbergen over mooie goals en nog mooiere acties.

[verslag gaat verder onder de foto]

2018 09 01 20.38.44

Op het programma staat de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen, de 1ste van de drieluik in de maand september. Helaas moesten wij Jorn missen, wel super leuk dat hij er was!! Na een kort praatje in de kleedkamer gaan de mannen het veld op, vandaag mogen wij op de het strakke echte gras van veld 3 spelen. De ouders hebben het veld alweer klaargezet, bedankt!

Na het spelen van een rondo en het inschieten van de keeper gaan wij beginnen. De spelbegeleider van dienst Bas (bedankt!) laat de mannen eerst elkaar even een hand geven. We beginnen met Max als wissel, Tijn op de goal, achterin staan Melle en Bo, Guus op het middenveld en voorin Joep en Ruben.

De boys van SML schieten uit de startblokken, de 1, 2 en 3-0 liggen er dan ook snel in. Wat een begin, er zijn veel kansen voor SML, Eldenia komt niet echt aan voetballen toe. Na 2 kwarten staat het dan ook 5-1. Maar dan komt de lastige fase van ons team, het blijkt toch lastig om goed te blijven voetballen als het makkelijk gaat. Het klassieke, wij laten hun terug komen in de wedstrijd, is dan ook een terechte conclusie. Uiteindelijk wordt de wedstrijd nog (terecht) winnend afgesloten met een stand van 8-6. Maar Eldenia heeft haar huid nog duur verkocht en het koste onze mannen heel veel moeite om de overwinning over de streep te trekken. Maar dat hebben ze gedaan en daar mogen ze trots op zijn.

Goed gedaan boys!

Van de week weer lekker trainen en dan volgende week uit tegen de Arnhemse Boys, altijd leuk!