Wint Fimax toernooi bij VIOD!

Het seizoen is weer begonnen, als vast onderdeel van de voorbereiding staat het wederom geweldig georganiseerde Fimax toernooi bij VIOD op het programma. Omdat de mannen weer 1 jaartje ouder zijn mogen wij deelnemen aan het middagprogramma.

Rond de klok van 13.00 uur lopen de mannen het complex op, allemaal gekleed in de prachtige SML kleding voorzien van het logo van onze trotse hoofdsponsor, www.Caspararnhem.nl .

Wij zijn ingedeeld in poule C en spelen onze wedstrijden op de strakke grasmat van veld 4. Het is, zoals dat hoort, een prachtige na-zomerse dag met blauwe luchten af en toe een wolkje en lekker temperaturen.

In poule c moeten wij 4 wedstrijden spelen, tegen 2 teams van VIOD, 1 van Concordia Wehl en 1 van OBW Zevenaar.

[verslag gaat verder onder de foto’s]

IMG 20180826 WA0034IMG 20180826 WA0034IMG 20180826 WA0034IMG 20180826 WA0034IMG 20180826 WA0034IMG 20180826 WA0034IMG 20180826 WA0034

Het doel van het toernooi is om weer te wennen aan het voetballen van wedstrijden, wie staat waar, wat moet ik doen als er een wissel is en ik op een andere plek sta, hoe nemen wij ook alweer midden uit en wat bij een corner. Met de mannen hadden wij afgesproken dat zij vooral veel plezier moesten hebben, fouten maken “moet”. En de extra afspraak is “opjagen”, de bal meteen willen hebben, de tegenstander niet laten voetballen, als je de bal kwijtraakt er zelf ook achteraan.

Bij de eerste wedstrijd is dan meteen zichtbaar dat het wat onwennig is, nog niet helemaal scherp, vorig jaar stond ik daar en nu hier….hellup!

De eerste wedstrijd word winnend afgesloten, de tweede was een hele strijd en werd nipt gewonnen, de derde verloren en de vierde ruim gewonnen. Wij staan in de finale!

In de finale moeten de mannen tegen de JO10-1 van OBW Zevenaar, een zeer sterke tegenstander met goede voetballers.

Wij spreken af dat Melle en Max als wissel beginnen en wanneer nodig er snel in komen om als “stormram” de tegenstander te overrompelen. Tijn staat op de goal, achterin staan Bo en Jorn, middenveld Guus, Ruben en Joep zorgen voor het gevaar voorin maar verdedigen ook mee.

Na het fluitsignaal begint een spannende wedstrijd, SML levert volop strijd, om elke bal wordt gestreden en ook vaak gewonnen. De tegenstander heeft het lastig maar scoort wel als eerste. Maar dat is geen punt voor de mannen, gewoon midden uit en weer opnieuw beginnen.

Langs de kant is de spanning bij het in groten getale aanwezige publiek voelbaar, elk balcontact word voorzien van een oooh en aaaah. Ook de JO10-2 komt aanmoedigen, bedankt Boys!

Op het veld speelt SML een goede partij, mes scherpe slidings worden afgewisseld met strakke passjes door de verdediging heen, de 1-1 volgt dan ook snel, de 2-1 en ook de 3-1. Maar het is nog steeds spannend, de 3-2 valt. De wedstrijd lijkt te kantelen maar de mannen geven niet op toch valt de 3-3 via een speler van SML, kan gebeuren. En dan is de veerkracht van de mannen van SML goed zichtbaar, niks je hoofd laten hangen, voetballen en strijden, en de terechte 4-3 valt dan ook 1 minuut voor het einde.

Kampioenen! 1ste op de dit geweldige toernooi!

Het wordt uiteraard uitbundig gevierd, wat een ontlading. Na het douchen mag de aanvoerder, Jorn, de beker in ontvangst nemen op het hoofdveld van VIOD. Het aanwezige SML publiek wordt nog even door de speaker bedankt voor hun enthousiasme.

Een mooi begin van het seizoen, heel veel goede dingen gezien en ook wel leerpunten. Deze week weer lekker twee keer trainen en op zaterdag de 1ste bekerwedstrijd, thuis om 08.30 tegen Eldenia, komt allen!

Sportieve groet, de trotse technische staf van SML JO10-5