Zoals jullie weten mogen sinds 29 april spelers t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. In de afgelopen week zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen hierop. Er zijn namelijk wat extra regels waaraan we moeten voldoen in verband met Corona.

Daarom hebben we een speciaal protocol geschreven (meer daarover lees je hier).

Aanpak

Om ervoor te zorgen dat we ons houden aan de regels en dat iedereen veilig kan sporten hebben we een werkwijze bedacht die bestaat uit een specifieke manier van halen en brengen in combinatie met trainingen.  

Om het halen en brengen van spelers in goede banen te leiden zijn per dag twee vrijwilligers nodig. We hebben via onze sociale mediakanalen en via de trainers een oproep voor hulp gedaan onder onze leden maar helaas is daar weinig uitgekomen.

Elk team levert stewards voor de trainingsdagen

Om er toch voor te kunnen zorgen dat alles soepel verloopt hebben we er daarom voor gekozen dat we per trainingsdag een team aanwijzen die één steward levert die helpt bij het aanrijden, afleveren van de spelers, het weer ophalen en het wegrijden. Dat doen zij met hulp van een supervisor vanuit de club. Hieronder kan je zien welk team wanneer aan de beurt is:

trainingsschema sml tm zomerstop 2

 

Veel gestelde vragen

Op een training dag moeten van 16.15 tot 21.30 stewards aanwezig zijn. Drie in totaal, één per team dus. Is het je niet helemaal duidelijk? Lees dan de veel gestelde vragen hieronder:

  1. Wat doet een steward eigenlijk? Als steward begeleid je ouders die hun kind naar de trainingen brengen of weer komen ophalen bij het aanrijden, afgeven, ophalen en weer wegrijden.
  2. Bij wie moet ik me melden als ik dienst heb? Je meld je aan bij de supervisor van de trainingsdag. 
  3. Mogen we onze dienst ook met meerdere mensen invullen? Jazeker. Als er namens jouw team maar in ieder geval één persoon aanwezig is van 16.15 tot 21.30. Dat mag dus één persoon zijn die de hele dienst doet, of meerdere personen die de dienst verdelen.
  4. Wat als we niemand kunnen leveren? We kunnen dit alleen doen als we met zijn allen meehelpen. Omdat het gaat om een dienst van ca. 5 uur gaan we er vanuit dat dit voor ieder team te doen moet zijn.