SML-Eldenia 22 april 2017

Wind tegen op sportpark De Bakenberg

Na het eerste fluitsignaal van de altijd onvermoeibare scheids, dook Eldenia meteen in de aanval. De Eldenaren hadden slim de windrichting in de smiezen en begonnen met lange ballen richting het doelgebied van SML. Dit gaf onverwachte situaties bij onze sterke verdediging, omdat de wind een extra zetje gaf. In de 4e minuut duikt Broes de rechter hoek in om een harde knal uit Elden tegen te houden. Onze keeper zou nog vaker in actie komen deze wedstrijd om erger te voorkomen. Na een goede bal van Lucas op Massi, schiet laatstgenoemde net voor langs anders hadden we alsnog de openingstreffer achter onze naam kunnen zetten. Vier minuten later Is er weer zo’n redding van Broes en nu neemt hij snel uit, richting Dries, wat volgt is een scherpe bal op de vragende Thomas, die een razendsnelle sprint inzet met de bal nog aan zijn voeten. Door diezelfde snelheid weet hij de bal net niet binnen te houden. Voor de partijdige kijker lijkt het nu even dat SML in deze fase sterker acteert dan de ploeg uit Elden. Een slimme corner Van Jonas die bijna nog wordt ingeschoten door Dries en een mooie actie van Thomas, waardoor Massi de bal krijgt en maar net mist, doen vermoeden dat de kansen gelijk zijn deze ochtend. Toch komt Eldenia een minuut later op voorsprong, door een mooi balletje over de keeper heen en beetje hulp van de wind, die hem onhoudbaar maakt. SML kijkt tegen een 0-1 achterstand aan en het voelt niet goed, merk je overal aan de zijlijn, behalve in de hoek waar de fans van Eldenia staan. De 14e minuut bevestigd dat gevoel en de club uit Elden weet haar kans mooi uit te spelen en scoort de 0-2. De 0-3 volgt 3 minuten erna in de vorm van een goede harde knal. Een goede timing van Broes voorkomt het volgende doelpunt en Floris loopt zich de benen (en zijn tegenstander) onder de kont vandaan om een dikkere uitloper tegen te gaan en de tijd loopt tergend langzaam door. Thies (nooit de “h” vergeten) werkt als een paard in de verdediging, laat zich niet gek maken en houd het overzicht en mede door dat alles kunnen we met 0-3 de rust in. SML is wel vaker terug gekeerd uit een dergelijke positie en tegen niet de minste tegenstander, dus er is nog niets aan de hand.

De tweede helft begint dan ook goed met de wind mee en Massi geeft de maat aan met een goed schot op de goal van Eldenia. Wat zij kunnen, kunnen wij ook, lijkt hij te denken en zo is het ook. Thomas brengt wat extra spierkracht in onze verdediging en de bal komt al vaker voor het vijandelijke goal met zeker al 2 kansen in de eerste minuut.

Lucas lijkt wat meer de ruimte te krijgen en probeert die ook te benutten wanneer hij de bal meekrijgt van Thomas of Floris. Jonas heeft pech wanneer hij op weg is voor de aansluiting, want 1 verzilverde kans kan de pot doen keren en SML is nog niet verslagen. Is de wind nu gedraaid of waait het minder hard, zie je de supporters en de trainersstaf denken. Dat laatste lijkt het geval want aan de kant van de thuisploeg, rolt de bal maar net over de doelijn, maar hij telt wel 0-4. Pelle komt nog even handig en op snelheid het strafschopgebied van de tegenstander in maar kan nergens de bal kwijt en raakt verstrikt in een kluwe van Eldenaren, dan maar volle bak mee verdedigen, zie je hem denken en hij is al weer weg. Ook jonas wordt nog gevaarlijk na een combinatie van Lucas en Floris, maar de brille is er niet vandaag. Nadat Dries de bal na een alles of niets rush nog van de doelijn weet te halen, schiet Eldenia in de 17e minuut van de tweede helft alsnog de 0-5 binnen. Hoewel SML op basis van de tweede helft meer had verdient dan dit, zat het er vandaag gewoon niet in. Zo zit voetbal in elkaar en daar valt weinig aan te doen.

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Soms zit het tegen en valt het mee. Zaterdag zat het niet mee en dat viel tegen. In wedstrijden als deze is het belangrijk als team de rijen gesloten te houden, de bal is tenslotte rond en in het voetbal is alles mogelijk. Kijk maar naar de eredivisie, komt eerst Ajax door een onverwachte uitglijder van Feyenoord nog bijna langszij, een speelronde later is het gat haast weer onoverbrugbaar. In de afgelopen week werd Vitesse zelfs bekerwinnaar, zo zie je maar, echt niets is onmogelijk in deze schitterende sport. En met die gedachte en de wetenschap over een ijzersterk collectief te beschikken, nemen we het komende zaterdag op tegen de mannen van DVC. Jongens bedankt voor jullie inzet, blijf geloven in jullie eigen kracht en tot de volgende wedstrijd, DVC uit altijd lastig.

Teamnieuws